Poezija na točkovima: Izložba oldtimera u Sarajevu (FOTO)

- Advertisement -

a1

Dvodnevni 21. Oldtimer susret na kojem učestvuje 45 posada i 15-tak motora iz bivših jugoslavenskih država, počeo je danas u Sarajevu izložbom Oldtimera na Trgu Djece Sarajeva. U bosanskohercegovačkoj prijestolnici okupili su se ljubitelji Oldtimera iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, a prvi put učestvuju i Oldtimeri iz Makedonije.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić-Braco koji je ujedno i organizator ovog događaja rekao je da su učesnici ovog susreta već sinoć došli u Sarajevo i od jutarnjih sati su obilazili različite dijelove Sarajeva da bi na kraju parkirali automobile ispred BBI centra i na taj način počeli dvodnevnu izložbu.

“Oduševljeni smo posjetom. Automobila ima od 1917. koje je najstarije do nekih 1970-tih godina koji su već Oldtimeri. Učesnici su iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH i po prvi put imamo posadu iz Makedonije, što je nama veliko zadovoljstvo, jer to znači da se proširio naš krug prijateljstva i sa Oldtimer klubom iz Skoplja”, istakao je Husić.

PROČITAJTE JOŠ:  Pripreme za Dan državnosti BiH: Sarajevo oblači praznično ruho

Braco je rekao da se učesnici druže već 11 godina, te da posade iz Sarajeva također idu na susrete u druge gradove. Jedan od učesnika iz Skoplja rekao je da je prvi put s Oldtimerima u Sarajevu.

“Učestvujem s Mercedesom 108 iz 1970. godine. Imam ga oko 30 godina i s njim smo došli na ovaj susret. On je star 42 godine, a ostavit ću ga u nasljeđe kćerkama”, dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ:  Neslavni rekord: Sarajevo je danas treći najzagađeniji grad na svijetu

Još jedan učesnik iz Skoplja Najdovski Zlatko rekao je da udruženje Oldtimera iz ovoga grada učestvuje s dva automobila. “Auto sam ja lično uradio, 15 godina sam radio na njemu i posljednje 2-3 godine učestvujem na svim skupovima”, dodao je on. Hodžić Bajro iz Kiseljaka učesnik je izložbe sa mercedesom iz 1983. godine. “Danas mi je prvi put da učestvujem na izložbi i namjeravam da nastavim da učestvujem dok sam živ”, dodao je on.

Anadolija

[nggallery id=1181]

Foto:AA

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...