Pobuna mladih u BiH: Želimo niže cijene kafe i dopuna za mobitele, gužve u buticima su nepodnošljive

- Advertisement -

Teška ekonomska situacija i porast nezaposlenosti uzroci su brojnih protesta i pobuna širom svijeta. Talas nezadovoljstva polako se širi i na naše prostore. Budi se Slovenija, pomalo i Hrvatska. U Sloveniji već danima traje pobuna protiv svega što nosi politički predznak.

Neki analitičari su mišljenja da Slovenija lagano klizi prema grčkom scenariju. Zbog čega? Nezaposlenost u Sloveniji porasla je na 9,2 posto, a to je za njihov način razmišljanja, ravno katastrofi.

Jasno, talas nezadovoljstva stiže i u BiH. Već se na brojnim forumima i društvenim mrežama mogu pročitati hiljade komentara očajnih mladih ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:  Isplivali novi detalji o smrti mlade djevojke u Osijeku: Policajac osumnjičen za ubistvo

Mnogi od njih već sutra su spremni izaći na ulice. “Preskupa kafa u kafićima, meza u restoranima s turbo-folk pjevaljkama ravna nuli, bjesne cijene dopuna za njihove skupe mobitele koje im roditelji više ne mogu kupovati tako često pa se međusobni dogovori svode uglavnom samo na “prozovem te – hajde me nazovi, nemam više boba”…

Također, i gužve, posebno vikendom, u buticima su nepodnošljive. Često se dešava da mladi u BiH zbog toga ne mogu ni vidjeti istaknute natpise sa sniženjima pa se po nekoliko puta vraćaju i mijenjaju gardeorbu. To ih kažu, možda i najviše frustrira. Jer, više se ne puca, a to je dobro.

PROČITAJTE JOŠ:  Policajci pregledali automobil Vitežaninu, pa ga oduzeli zbog neplaćenih novčanih kazni

Naravno, teško ih je sve nabrojati i ovo su samo neki od razloga zbog kojih su mladi u BiH sve nezadovoljniji. Traže uspostavu države koja će im omogućiti da u miru i spokoju ispijaju svoju cjelodnevnu kafu, dopisuju se s vršnjacima SMS porukama po nižim cijenama.

Zbog toga su, kako tvrde, spremni izaći na ulice i tražiti svoja prava. Dosta im je, kažu, da se takve stvari prelamaju preko njihovih leđa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Nesreća tokom obuke: Policajac poginuo u prevrtanju specijalnog vozila

Na zagrebačkom nasipu danas je došlo do saobraćajne nesreće...

Muškarac potpuno go meditirao na svetom mjestu

Policija na Baliju traga za muškarcem koji je snimljen...

Park na Alipašinom Polju zvaće se po ubijenim policajcima Adisu i Davoru

Park na Alipašinom Polju u Sarajevo nosit će naziv...

Ekološka katastrofa: Neretva potpuno pobijelila, ribe iskaču iz vode jer nemaju kisika

Međunarodna inicijativa za zaštitu rijeka "Spasimo plavo srce Evrope"...