Pad globalne prodaje Volkswagena

- Advertisement -

Kompanija je u petak objavila da je Volkswagen Group, što uključuje brendove Audi, Škoda i Porsche, isporučila 693.300 vozila u februaru 2016. godine. U istom periodu prethodne godine isporuka je iznosila 701.500 vozila

Volkswagen (VW) je saopštio da je njegova globalna prodaja u februaru pala za 1,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz njemačke kompanije, koja se bori sa skandalom u vezi sa varanjem na testovima emisije, kažu da većim isporukama u Evropi pokušavaju nadoknaditi gubitke na tržištima u Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi i Kini.

PROČITAJTE JOŠ:  Iz prodaje se povlače suhe smokve

Kompanija je u petak objavila da je Volkswagen Group, što uključuje brendove Audi, Škoda i Porsche, isporučila 693.300 vozila u februaru 2016. godine. U istom periodu prethodne godine isporuka je iznosila 701.500 vozila.

Prodaja u Evropi se popela za 5,7 procenata na 312.000 vozila, dok je isporuka u SAD gdje je skandal sa emisijom i počeo pala za 7,2 posto i iznosi svega 37.700 vozila. Najveći pad VW je zabilježio u Južnoj Americi gdje je isporuka niža za 26 posto, ali to se dovodi u vezu i sa lošom ekonomskom situacijom, prije svega u Brazilu.

PROČITAJTE JOŠ:  Iz prodaje se povlače suhe smokve

Kineska prodaja je pala 1,8 posto na 227.400 vozila. U VW-u smatraju da su brojke niže i zbog činjenice da se period poklopio sa krajem Kineske nove godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...