Oglasio se Nedim Sladić: Možete se ljutiti ili ne ljutiti, ali…

- Advertisement -

Izuzetno ozbiljna situacija je u Bihaću, gdje je više gradskih naselja poplavljeno. Kiša koja i dalje pada prouzrokovala je izlijevanje vode iz riječnih korita, poplavila desetke stambenih i pomoćnih objekata, te aktivirala klizišta.

Najozbiljnija situacija je u Pokoju, Kulen Vakufu, Kraljama, Ripču, Račiću, Kostelima, Pritoci, Klokotu, Kamenici, Muslićima…

Tim povodom oglasio se i poznati bh. meteorolog Nedim Sladić koji je u stilu serije “Viza za budućnost” pozvao na suosjećanje.

– Možete se ljutiti ili ne ljutiti, ali 2002. nas Amina Begović opisa fantastično u Vizi za budućnost koristeći samo jedan pridjev – “šudan”. “Šudan” (čudan) i po tom nekom čudnom (šudnom) i posebnom inatu. Kad se ne može naći dokaz protiv, čovjek iz Bosne i Hercegovine i krivu Drinu bi ispravio – gazilo bi to sve dok se ne bi lipsalo, pa i po cijenu života. Inat, koliko god bio dobar, toliko je i loš – u ovakvim situacijama nas itekako košta.

PROČITAJTE JOŠ:  Spektakularno otvorenje Evropskog rafting prvenstva u Konjicu

Pokažimo ono malo saosjećanja sa Krajišnicima u ovim teškim trenucima. Negiranje činjenice da ovo nisu dva teška dana samo zato što u vlastitoj bašti ne pada i što je suho u kući ne znači da neko stotinu kilometara dalje se guši i spašava sve ono što je stvarao možda cijeli svoj životni vijek! Sutra možete to biti i vi – i stanovnik Sarajeva, Tuzle, Mostara i svakog drugog grada zemlje! Ne daj Bože, naravno, ali stavite se u njihovu kožu!

PROČITAJTE JOŠ:  Pomjeren datum komemoracije za Harisa Burinu

Neću prestati pitati se konstatno jedna te ista pitanja poput kakvi smo i kako možemo pobogu biti toliko sebični, bezobrazni, bezosjećajni, bez ikakve empatije prema drugima? Je li zaista moguće da se radujemo tuđoj nesreći? Gdje smo pogriješili i zašto smo tu grešku napravili? Ako smo takvi prema nama samima, kuda idemo onda? Quo vadis, ljudi? – napisao je u svojoj Facebook objavi Nedim Sladić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Penzioner u susjedstvu osuđen jer je traktorom prevozio kubik i po drva sa svog imanja

Šesdesetšestogodišnji penzioner iz mjesta Bušetina kod Pitomače u Hrvatskoj...

U stravičnoj nesreći kod Jajca poginuo mladić

Jedna osoba je smrtno stradala večeras u saobraćajnoj nesreći,...

Budimo humani: Nurudinu Naliću treba 31.000 KM da opet čuje najmilije

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nurudina Nalića koji...