Novinarka pitala Izetbegovića o hapšenju Sebije, on joj žestoko odbrusio: Prije će Vas uhapsiti, nego nju

- Advertisement -

Nakon sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske stranke (SDA), lider ove stranke Bakir Izetbegović uputio je niz neprimjerenih komentara novinarki FACE televizije Amili Idrizbegović, i to nakon postavljenih pitanja u vezi s uvedenim američkim sankcijama Osmanu Mehmedagiću Osmici te u vezi sage o diplomi njegove supruge – Sebije Izetbegović.

Na pitanje novinarke šta će se desiti ukoliko dođe do hapšenja Sebije Izetbegović zbog afere “diploma”, Izetbegović je odgovorio:

Ja mislim da će prije Vas uhapsiti nego nju. Ja pretpostavljam tako. Ona ne samo da ništa nije uradila u životu da bude uhapšena… ona je pomogla da KCUS postane jedna institucija koja se zaista brine o svojim pacijentima. Ona bi faktički trebala dobiti neku zahvalnicu za taj posao. Za lopovluke i namještanje tendera trebaju biti uhapšeni. Naravno da će afera završiti u sudskim klupama. Ovakve stvari neće blatiti ovako ljude, nego će se riješiti pred sudovima. ‘Stvar’ sa Asimom i Novalićem se završava u sudskim klupama. Ovo je perverzno, bolesno stanje u kojem se pokušava isključiti patriotsko jezgro, ali im to neće ići”, kazao je lider SDA.

PROČITAJTE JOŠ:  Bačena bomba na stočnoj pijaci u Prizrenu, devetero povrijeđenih

Kolege iz drugih medija reagovale su na navode, nazvavši ih apsurdom, na šta je Izetbegović odgovorio da je “sve moguće i da je apsurd upravo to da se jedna ugledna doktorica i profesorica hapsi“.

Kolegica je ponovila da se Sebiji Izetbegović osporava magistarski studij i doktorat, na šta je Izetbegović odgovorio: “Pazite, sutra i Vi možete biti optuženi.” Na ove optužbe, novinarka je istakla kako je ona legalno završila fakultet, te je Bakir odgovorio da je i “Sebija legalno završila fakultet”.

Na upit kolegice zašto onda ne pokaže diplome i svu potrebnu dokumentaciju, Izetbegović je odgovorio: “Pa pokazala je sve! Nije njeno da pokazuje; to treba Medicinski fakultet da dokazuje. Ako se etabliraju ovakve stvari, svi mogu doći na red! Tri indeksa smo nekako uspjeli naći – pokazali smo ih. Pokazali smo sva ta dokumenta; sve je dokumentovano već u javnosti, a bit će i pred sudom, naravno.”

Na pitanje da li misli da će i on završiti na američkoj crnoj listi, Izetbegović je odgovorio da je to pitanje “uvredljivo”, prenosi Radiosarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  VSTV BiH: Osigurati da se postupci oduzimanja poslovne sposobnosti provode u skladu sa načelima Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom

“Na osnovu čega da ja završim na crnoj listi? Samo me pitate uvredljive stvari”, nastavivši ovako:

“Šta ako jednog dana Vas optuže za lopovluk, za nešto? Ne treba postavljati takva pitanja, hipotetička, koja nose jednu negativnu konotaciju. U vezi sa samom crnom listom, to su presude. Zalijepe vam na čelo etiketu. Šta ako sutra Vas optuže za lopovluk ili pedofiliju i onda vam bez ikakvih dokaza zalijepe jednu takvu etiketu? To se ne treba raditi! HDZ je blokirao Federaciju, a ne SDA”, kazao je na samom kraju Izetbegović.

Tokom rasprave, Izetbegović je novinarima poručio kako je njegov otac, kao i SDA, “hrabro branio i odbranio ovu zemlju”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Uhapšen Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje

Ljupčo Palevski – Palčo, prvoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje...

Još jedna osoba uhapšena zbog ubistva djevojčice Vanje

Još jedna osoba uhapšena je u vezi sa otmicom...

Državljani Rusije i Švedske uhapšeni na Sarajevskom aerodromu

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo,...