Povratak velikana – Dixon po drugi put nastupio u Sarajevu

- Advertisement -

Krajem 2015. godine Berlinac Steffan Berkhan, poznatiji kao Dixon, u Sarajevu je prvi put nastupio u amfiteatru Doma Mladih, a dvije godine kasnije se vratio na „mjesto zločina“ i još jednom pokazao zašto je i dalje aktuelno ime sa samog vrha svjetske klubske scene.

Još jedan Garden of Dreams, serijal evenata koji je za kratko vrijeme stvorio posebnu vezu sa poklonicima elektronskog zvuka u Sarajevu (ali i regiji) se održao u subotu 10. marta, a zvijezda večeri je bio poznati DJ i producent iz Berlina – Dixon; čiji je povratak sarajevska publika željno isčekivala.

O popularnosti Dixona, koji je na muzičkoj sceni prisutan punih 25 godina dovoljno govori i činjenica da je već nekoliko puta proglašavan za najboljeg svjetskog DJ-a, a njegov label «Innervisions» koji vodi zajedno sa Ame dvojcem je jedan od najtraženijih labela među ljubiteljima elektronskog zvuka.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Njegov prvi nastup u Sarajevu se desio prije nešto više od dvije godine, a svi prisutni taj događaj i dan danas izdvajaju kao jedan od najsjajnijih gostovanja održanih u gradu.

Ova dugoočekivana subotnja večer krenula je lagano uz pažljivo odabrane zvuke talentovanog bosanskohercegovačkog dvojca – After Affair koji čine Bonjasky i Ivan Z., ali je ubrzo eksplodirala u pravi party.

After Affair, inače i glavni „krivci“ za Garden of Dreams projekat su još jednom pripremili odličnu deep house/techno selekciju koju je vidno raspoložena publika popratila uz ples i dobru atmosferu.

Organizatori su se kao i svaki put potrudili da upotpune audio-vizeulni ugođaj pa su tako oba nastupa bila popraćena fantastičnim svjetlosnim efektima, detaljima poput svjeća na DJ pultu i konfetama, ali i odličnim zvukom.

Dva sata iza ponoći na scenu je izašao Dixon kojeg je već uveliko rasplesana publika prepunog amfiteatra Doma Mladih dočekala ekstatično i uz glasne ovacije.

PROČITAJTE JOŠ:  Najpoznatiji bh. berber Irfan Tepić priredio dan za pamćenje za 60 djece iz vrtića Vjeverica

U svom prepoznatljivom stilu, Dixon je već u prvih par minuta euforičnu masu „lansirao“ u svemir, na neki novi, pomalo mističan, na momente čak i mračan svijet.

Očekivano, Dixon je pružio vrhunski house/techno doživljaj čiju energiju i originalnost teško da iko može nadmašiti, a čemu i svjedoči činjenica da je sala bila puna, a plesni podij užaren do ranih jutarnjih sati.

Prvo ovogodišnje izdanje „Bašte snova“ je po reakciji svih prisutnih bio pun pogodak, te još jednom opravdao zašto važi za omiljeno dešavanje svih ljubitelja vrhunskog klabinga.

Organizatori su zakazali iduće druženje «Garden of Dreams» za 28. april, kada im u goste dolazi dvojac iz Ciriha – Adriatique (Diynamic).

Fotografije: NPhoto

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turisti sa svih kontinenata preplavili Mostar

Turistička sezona u Mostaru je već uveliko počela i...

Sajam gramofonskih ploča u maju u Sarajevu

Sajam gramofonskih ploča bit će održan 11. i 12....