Mali manekeni NovamaS agencije o njihovoj učiteljici: Alma nam je kao druga mama, pažljiva i brižna

- Advertisement -

Kada radiš posao koji beskrajno voliš, ulažeš u njega i pritom daješ svu ljubav, uspjeh je zagarantovan. Alma Musliović je oduvijek znala da će raditi sa djecom. U Sarajevu je već prepoznaju kao jedinu koja stalno promoviše dječiju modu. Stekla je i akademsko zvanje komunikolog-novinar, voli pisati, ali moda je njena životna odluka. U modi joj nikada nije dosadno i, kako kaže, to je neprekidno kretanje koje je toliko zanimljivo da te naprosto tjera da budeš dio te profesije.

Njena modna agencija NovamaS nije prolazni hit i inspiraciju pronalazi upravo u djeci. Njihovo povjerenje joj je najvažnije. Kao vlasnica NovamaS agencije u proteklih deset godina je organizovala veliki broj modnih revija i projekata za djecu i tinejdžere, od kojih je znatan broj humanitarnih. Kao neke od najznačajnijih izdvaja Baščaršijske noći, kao međunarodni kulturni projekat od interesa za Kanton Sarajevo, projekat Hajde, budi mi drug, BH Telecom Kids Fashion Week, BHcrafts Kupujmo s razlogom, Kids Day Importanne centar, itd. Ponosna je kada krene da ugovara neki novi projekat, a sa sobom može da ponese Book Agencije sa preko 200 stranica medijskih sadržaja kojim su je pratili.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Ipak, kao nešto najznačajnije u svom poslu izdvaja školu manekena u kojoj djecu educira raznim vještinama. Od scenskog, preko plesnog pokreta, njege, osnaživanja, glume, medijskog nastupa. Naravno, za vještine koje nisu striktno vezane za scenu, angažuje i vanjske saradnike, stručnjake iz raznih oblasti.

– Odavno sam shvatila da, kada radiš ono što voliš, i pritom svoju okolinu naučiš koliko je to važno, uvijek možeš da se osloniš na nekoga, bilo da se radi o porodici, saradnicima, djeci ili roditeljima. Svi oni učestvuju u mom radu. Ipak, da bih dostigla ovaj nivo trajanja, morala sam ponekad da se borim sa vjetrenjačama, ali i to je neminovnost, i tu su borbu prošli svi koji su uspješni, ma koja oblast da je u pitanju – kaže Alma Musliović.

Njeni mali manekeni gaje veliko poštovanje i ljubav prema svojoj mentorici, za koju imaju samo lijepe riječi.

– Alma je blaga, zanimljiva i lijepa, mislim predivna. U njenom prisustvu i na probi se osjećam predivno i baš uživam – kaže Emma.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Dajla dodaje da pored vanjske ljepote koju Alma posjeduje, ona želi da obasjava i unutrašnjom ljepotom i gracioznošću baš kao njena mentorica. Kod Sare je Alma smještena u ljubavnu kutiju. Dječak Ali je oduševljen učiteljicom Almom i želi postati najbolji maneken kao i ona. Asta, pak, ističe da bi kad poraste voljela biti lijepa, brižna i dostojanstvena kao učiteljica Alma.

– Draga učiteljice Alma, hvala Vam sto ste mi pružili priliku da se osjećam posebnom na drugačiji način nego inače. Uz vašu ljubav i lijepi osmijeh sve je lakše – govori Lajla.

Nehla kaže da joj je učiteljica Alma kao druga mama, pažljiva i brižna.

– Svakom novom susretu se neizmjerno radujem, jer svaki put naučim nešto novo. O pristupanju jednih prema drugima, poštovanju i zajedništvu, naučim o ljepoti mode, koja nas sve krasi – dodaje Nehla.

Dalila, djevojčica i članica Udruženja Eho poručuje da voli Almu i zahvalna joj je jer je dala priliku i njima posebnima da budu dio tima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...