LifeLife news

Dječak koji je skupljao pomoć za Tursku i Siriju dobio stipendiju za studiranje

0
Dječak koji je skupljao pomoć za Tursku i Siriju dobio stipendiju za studiranje, Life.ba
FOTO: IUS

Dječak Benjamin Mehanović, koji je svojim nesebičnim zalaganjem i prodajom čaja na ulici prikupio značajna sredstva i uplatio ih za pomoć žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, danas je dobio stipendiju koju mu je dodijelila Fondacija za razvoj obrazovanja u Sarajevu.

Nakon prigodne svečanosti u kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), Benjamin je rekao da se raduje stipendiji, te da je uvijek tu da pomogne.

– Volio bih da budem student medicine jer volim da pomažem ljudima – rekao je Benjamin.

PROČITAJTE JOŠ:  Sladić prokomentarisao prognozu: Kakvo nas proljeće očekuje?

Nakon što je sa majkom gledao televiziju i potresne scene iz Turske i Sirije nakon zemljotresa, 12-godišnji Benjamin je došao na ideju da napravi svoj štand u sarajevskom naselju Dobrinja gdje je prodavao čaj i sakupljao novac kako bi pomogao žrtvama zemljotresa.

Benjaminov otac Edin Mehanović je rekao da je prijatno iznenađen stipendijom, te da je cijela porodica ponosna zbog Banjeminovog gesta i da su ga svi podržali u njegovom nastojanju da pomogne žrtvama zemljotresa.

PROČITAJTE JOŠ:  Trojica muškaraca uhapšena u Sarajevu zbog teške krađe

– To je za njega veliko. Benjamin ima 12 godina, ali brzo će proći vrijeme kada će on pohađati fakultet. Ponosni smo na njega – istakao je Edin Mehanović.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)