Vlast u Splitu uvodi kazne za turiste: 300 eura za spavanje u parku, 150 za povraćanje

0
Vlast u Splitu uvodi kazne za turiste: 300 eura za spavanje u parku, 150 za povraćanje, Life.ba
Foto: Adriatic.hr

Gradske vlasti u Splitu podržale su odluku o javnom redu i miru na području Splita po kojoj će se tokom turističke sezone novčano kažnjavati neprimjerni postupci na javnim mjestima.

Prema toj odluci s 300 eura kažnjavat će se: konzumiranje alkohola na površini javne namjene (one površine manje 100 metara od škola i vrtića, unutar zone A koja obuhvaća prostor grada unutar baroknih bedema izgrađenih u 17. stoljeću; vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namjene; konzumacija hrane ili piće na površini javne namjene, zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

Prihvaćen je i amandman da se s 300 eura kažnjavaju: penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen pločama; ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prevoza koja nije unaprijed dogovorena.
Kaznom od 150 eura kažnjavat će se povraćanje na površinama javne namjene te građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 sati te od 22 do 7 sati radi sprječavanja buke.


0

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.