Uposlenik BH telecoma nezakonito prisvojio 34 mobilna telefona

- Advertisement -

Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, poduzimajući mjere pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, uspješno rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo “Pronevjera u službi”, kojim je direktno oštećeno Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo za iznos od 55.896,95 KM.

Nakon provedenih istražnih i drugih radnji, službenici navedenog odsjeka su lišili slobode H.H., rođeno 1984. godine, iz Zenice i zadržali ga u službenim prostorijama za zadržavanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na M-17: Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom

Kako je utvrđeno provedenom istragom, osumnjičeni H.H. je kao uposlenik Dioničkog društva “BH Telecom” Sarajevo, u prethodnom periodu nezakonito prisvojio trideset četiri mobilna telefonska aparata vlasništvo navedene kompanije, te ih prodao lično ili posredstvom drugih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 55.896,95 KM, a za navedeni iznos oštetio Dioničko društvo “BH Telecom” Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Zašto policija u Sarajevu čuva pjevačicu Senidah?

Nad osobom lišene slobode je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz MUPZDK.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...