HronikaLife news

Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa majkom maloljetnika koji se tereti za masakr u Beogradu

0
Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa majkom maloljetnika koji se tereti za masakr u Beogradu, Life.ba
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke maloljetnog K.K, koji se tereti za masovno ubistvo u školi “Vladislav Ribnikar” u prijestolnici Srbije, stiču elementi krivičnog djela “zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica”.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K. Tražilo je i “da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u školi, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Skandal u sarajevskoj školi: Donijela pištolj u školu, pa pretukla učenicu

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K.K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se ta porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni traženi izvještaji javnost će “bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i odlukama”, piše na sajtu Tužilaštva.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.