HronikaLife news

Sociolog iz Lukavice uputio emotivnu poruku Memiću: Čekaćemo istinu koja će biti putokaz svima nama, a koju si ti platio svojom glavom

0
Sociolog iz Lukavice uputio emotivnu poruku Memiću: Čekaćemo istinu koja će biti putokaz svima nama, a koju si ti platio svojom glavom, Life.ba

Reakcije na presudu optuženima u predmetu Dženan Memić stižu iz svih dijelova BiH. Emotivnu poruku danas je uputio i sociolog Vladimir Vasić, stručni saradnik na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, piše Crna-hronika.

– Oprosti nam Dženane. Nisam te lično poznavao. Nisam čak ni, oprosti mi, mnogo pažnje posvetio kad sam čuo u medijima da je “u saobraćajnoj nesreći povrijeđen mladić…”. Brecnula me vijest da si izdahnuo na koševskom KUM-u. Jezivo ga se i ja sjećam iz ličnog iskustva. Došao sam na njega, u ljeto, baš sa Ilidže, nesvjestan, dezorjentisan, ugruvan, sa dosta manjim povredama ali ni ja nikad nisam, o svojim povredama glave, saznao istinu.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: 19-godišnji diler lišen slobode na Dobrinji

Ne znam otkud mi u saobraćajnoj nesreći atipične povrede. Ali, preživio sam. Hvala Bogu. Time se okončalo sve. Prihvatio sam “istinu” iz policijskog zapisnika. Za tebe je nažalost život imao drugi plan. Čudesna je ta Ilidža. Misterija. Očito – piše Vasić.

– Pomolio sam se danas našem Bogu, i mom i tvom, znaš i sam da je isti jer si i ti bio isti kao ja, vjerovao si u neko bolje sutra, da ovozemaljska pravda bude bar sudski zadovoljena! Nažalost jad i čemer sistema u kome živimo pokazao je, sramnom presudom, svoje pravo lice. Počivaj u miru.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Sarajlija u Kataru navijao za Brazil, pojasnio i zašto

A mi ćemo, bar na ovaj način, svjedočiti postojanje mladića koga je progutao jad i čemer sistema u kome živimo. Čekaćemo istinu koja je, vjerujem, vrlo blizu. Istina koja će biti putokaz svima nama, a koju si ti platio svojom glavom, Dženane… nepoznati brate – ističe Vasić.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)