Šapa: Ne zatvarajmo oči pred zlostavljanjem životinja

0
Šapa: Ne zatvarajmo oči pred zlostavljanjem životinja, Life.ba

Šapa: Ne zatvarajmo oči pred zlostavljanjem životinja, Life.baDva sterilisana psa, markirana i vakcinisana u projektu sterilizacija koje Udruženje ŠAPA provodi u saradnji s Općinom Zenica od oktobra 2009. (u kojem je do sada sterilisano, markirano i vakcinisano preko 350 životinja) su nađeni sa ubodnim ranama, odsječenih repova i velikim povredama u predijelu vrata koje upućuju na pokušaj klanja životinja, nanošenja velikih tjelesnih povreda, povredama na predjelu glave.

U saopćenju Udruženja za spašavanje i zaštitu životinja „ŠAPA“ navode da ovo nije prvi slučaj ovakve vrste u Zenici, gdje pojedinici nerijetko kamenuju životinje, bodu ih noževima, pozivaju na ubijanja, trovanja, gađanje petardama, i životinje ubijaju iz hladnog i vatrenog oružja.

Slučaj je odmah prijavljen MUP-u Zeničko-dobojskog kantona koji je u obavezi provesti punu istragu, identifikovati počinioce kako bi oni bili kažnjeni.

U saopćenju Udruženja „ŠAPA“ apeluje se na građane da ne zatvaraju oči nad slučajevima zlostavljanja životinja, jer zatvaranjem očiju postaju saučesnici, i poziva ih da takve slučajeve prijave policiji i veterinarskoj inspekciji“.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.