Red Bull Šinomobil: Nakon 126 godina ponovo pišemo istoriju!

0
Red Bull Šinomobil: Nakon 126 godina ponovo pišemo istoriju!, Life.ba

Red Bull Šinomobil: Nakon 126 godina ponovo pišemo istoriju!, Life.baPrije 126 godina cijela Evropa bila je zavidna Sarajevu. Beč, Pariz, London… mogli su samo sanjati o tome – potpuno operativna tramvajska mreža počela je sa radom u ovom čudesnom gradu, prva u Evropi.

Red Bull poduzeo je istorijski korak u razvoju tramvajskog saobraćaja upravo ovdje, na ulicama Sarajeva. Remek djela modernog inženjerstva, koje nazivamo Šinomobili, spremna su da se pojave na sceni.

I vi imate priliku da budete svjedoci ovog iistorijskog trenutka kada će se Šinomobili sa tramvajskih šina otkotrljati pravo na stranice istorijskih udžbenika.

Red Bull Šinomobil: Nakon 126 godina ponovo pišemo istoriju!, Life.baPodsjećamo, više od 60 mladih ljudi podijeljenih u 16 timova marljivo radi na pripremi vozila na svojeručni pogon da se takmiče na šinama u kreativnosti i brzini. Inovativna izrada vozila timovima donosi prednost u metrima, a tim koji prvi prođe kroz cilj osigurava plasman u dalje takmičenje sve do finala.

Istorijska utrka Red Bull Šinomobil održat će se u nedjelju, 26. 9.2010. godine sa početkom u 17:00 na pravcu između željezničke stanice i Mašinske škole u Sarajevu. Članovi žirija su Vedad Ibišević, Brano Jakubović i Adnan Hamidović Frenkie. Vidimo se tamo!


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.