Life newsSport

Protiv troje sportista iz BiH pokrenuti postupci zbog korištenja zabranjenih supstanci

0
Protiv troje sportista iz BiH pokrenuti postupci zbog korištenja zabranjenih supstanci, Life.ba
Ilustracija

Agencija za antidoping kontrolu BiH je tokom protekle godine evidentirala da je troje sportista prekršilo antidoping pravila, budući da je kod njih utvrđeno prisustvo zabranjenih supstanci.

Iz Agencije su rekli Srni da su kod ovih sportista pronađene zabranjene supstance – metiltestosterin iz klase anaboličkih sredstava, metileksan amin iz klase stimulansa, te furosemid iz klase diuretika.

Riječ je sredstvima koja se nalaze na listi zabranjenih supstanci za 2022. godinu, piše Klix.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO/VIDEO) U autobuskoj nesreći nastradala dva mlada fudbalera

U Agenciji za antidoping kontrolu ističu da sada ne mogu dati više informacija, s obzirom na to da su sva tri postupka u toku i da to ne bi bilo u skladu sa VADA kodeksom i antidoping pravilima.

Shodno Svjetskom anditoping kodeksu Agencija za antidoping kontrolu tek nakon okončanja postupka može informisati javnost o kojim sportistima i sportovima je riječ.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Nikad objavljeni snimak: Kad zapjevaju Juka i Monteno

Najkasnije u roku od 20 dana od okončanja postupka, Agencija za antidoping kontrolu BiH će informisati javnost o identitetu sportiste ili drugog lica protiv koga je pokrenut postupak zbog povrede antidoping pravila, te vrsti povrede antidoping pravila koja mu se stavlja na teret.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)