Otvoren Alta Shopping Center

0
Otvoren Alta Shopping Center, Life.ba

Otvoren Alta Shopping Center, Life.baAlta Shopping Center, koji predstavlja najveću američku direktnu, komercijalnu investiciju u Bosni i Hercegovini, svečano je otvoren večeras u Sarajevu.

Američki poslovni centar, izgrađen na Marijin Dvoru, općina Centar, u neposrednoj blizini UNITIC-ovih nebodera, na simboličan način otvorili su član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrick Moon i vlasnik ovog centra Tie Sosnowsky.

Obraćajući se sudionicima svečanosti, američki ambasador u BiH Patrick Moon podsjetio je da se radi o investiciji vrijednoj više od 50 miliona dolara, te objektu u kojem će biti zaposlen značajan broj djelatnika.

“Alta Shooping center osigurao je stotine radnih mjesta, ponudit će potrošačima širok spektar novih proizvoda, ubrzati revitalizaciju Sarajeva i osigurati značajne dodatne prihode od poreza”, istaknuo je Moon, uz uvjerenje da će ova investicija otvoriti put i drugim investitorima.

PROČITAJTE JOŠ:  Twitter objava Dodika o Komšiću izazvala "ludilo": Zemo puko si k'o fosna

Otvaranje centra pozdravio je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, potcrtavajući značaj stranih investicija, posebno kada se radi o investicijama prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država.

Otvoren Alta Shopping Center, Life.baUz zahvalnost američkim investitorima, Komšić je izrazio očekivanje da će ovu investiciju pratiti i drugi slični projekti.
Sudionicima se uime investitora – američke komapnije Triliand Development obratio i sam vlasnik Shopping centra Alta, Tie Sosnowsky upućujući komplimente građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te zahvalnost nadležnim institucijama u BiH, kao i OHR i Ambasadi SAD-a za saradnju i potporu u realizaciji ove investicije.

PROČITAJTE JOŠ:  Twitter objava Dodika o Komšiću izazvala "ludilo": Zemo puko si k'o fosna

Poslovni kompleks nudi prostor od 24.000 metara kvadratnih te više od 200 parking mjesta u sklopu tri podzemne etaže. Ponuda se sastoji od velikog broja butika poznatih svjetskih marki, te brojnih restorana i kafića, a radi se o objektu ugodnog enterijera i savremenog eksterijera, koji se uklapa u arhitekturu užeg gradskog jezgra.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)