LifeLife news

Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima?

0
Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima?, Life.ba

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je dugoročnu vremensku prognozu sa izgledima vremena kakvi se očekuju u našoj zemlji u narednih 15 dana.

U Bosni se do sedmog februara prognozira se povremen i slab snijeg, posebno u centralnim i istočnim predjelima. Od 8. pa sve do 14. februara izgledno je stabilnije vrijeme bez padavina.

U Hercegovini se u ovom periodu očekuje sunčano i stabilno, dok se kiša prognozira samo za kraj ove sedmice, tačnije drugog i trećeg februara, nakon čega slijedi duži stabilniji period do kraja prognoznog perioda.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Političar iz RS se pridružio protestima rudara: Volim kad me ljudi dočekaju kao danas

Do trećeg februara, prognozirane vrijednosti temperatura zraka očekuju se ispod granice uobičajenih za ovo doba godine. Minimalne vrijednosti kretat će se od -5 do nula u Bosni, na jugu zemlje do jednog stepena, a najviše dnevne u Bosnu između jednog i petog stepena Celzijusa, na jugu zemlje do desetog podeljka.

Blagi porast temperatura zraka izgledan je od četvrtog februara, pa sve do kraja prognoznog perioda, odnosno do 14. februara. Očekivane vrijednosti vraćaju se u granice uobičajenih za početak mjeseca februara.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Nesreća u Sarajevu: Ženu udario automobil na pješačkom prijelazu

U Bosni, tokom ovog perioda, minimalne temperature zraka kretat će se od -3 do 1, u Hercegovini oko tri, a maksimalne u Bosni do šest, tj. Hercegovini do 11 stepeni.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)