HronikaLife news

Muriz Memić nakon presude: Sutra je Dan državnosti, Branko Perić ga je baš čestitao na pravi način

0

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, govorio je Dženanov otac, Muriz Memić.

Kaže da ova presuda samo pokazuje u kakvom je stanju država:

„Ovo je sve naručeno. Ne mogu tvrditi, nemam dokaze, ali ovu presudu je pisala (sutkinja) Dalila Burzić, jer je na kraju sudija Branko Perić zaprijetio tužiocima da ne smiju raditi dalje, da ne smiju istraživati. Kaže, nije dobro hapsiti tužioce, pa što su ovo radili tužioci Ćato Meriz i njegova Ivana Petković, njegova Branka Perića, jer je prije bio upućen da je Ivana Petković bila umješana u sve ovo. Što su radili ova kriminalna djela? I Dalila Burzić? Nevjerovatno je da je Branko Perić, uopšte sudija ovog nivoa. On je njihov zaštitnik bio, a ne odbrana i njihovi advokati. Sutra je Dan državnosti, Branko Perić ga je baš čestitao na pravi način“.

PROČITAJTE JOŠ:  Zijad Mutap i Hasan Dupovac podnijeli krivične prijave protiv Muriza Memića

Memić je za BUKU naveo da slijedi žalba, ali i da sam postupak ide dalje, te da se tužioci nisu uplašili i umorili.

„Najviše me je zaboljelo što se Branko Perić meni obraća, da budem uporan. Pa je li on normalan? Sedam godina je li iko bio uporniji od mene! I da iz sudnice izađe Alisa (Mutap) neokrivljena i on (Branko Perić) na kraju kaže da je ona oštećena. Zašto niko nije istraživao zašto je oštećena? Mi istražujemo ko je ubio Dženana, jer Alisa Mutap nije htjela reći. Ona je bila sa Dženanom rame uz rame. Očekivano od Branka Perića, od Ranka Debevca, to su prijatelji Dalile Burzić, Ivane Petković i ostalih“, naveo je Memić dodajući da optužnica i sav dokazni materijal nije imao manjkavosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Muriz Memić komentarisao krivičnu prijavu protiv njega: Svi dobro znaju da ja....

Naveo je i da Branko Perić, kao da nije gledao presudu kantonalnog suda koja jasno kaže da Alisa Mutap zna puno više od onoga što priča.

Ne znam koju bi riječ danas upotrijebi za Branka Perića Bili smo dno dna, a danas je Branko Perić zaključao sudnicu i da je ponizio Bosnu i Hercegovinu.

Komentarišući izjavu branka Perića da se situacija sa presudom ne politizuje i da su mediji odigrali neslavnu ulogu, Memić je rekao: Ubica je iskoristio politiku da se zataška ubistvo, a mi ne možemo. E koristiću je maksimalno. A što se tiče medija oni su svoj posao uradili kako treba, prenosili su istinu“.

Opširnije u prilogu koji slijedi:


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)