Mesnicu otjerao u manjak: Svaki dan krao nekoliko kila mesa iz supermarketa

- Advertisement -

Većina nas je do sada bila u prilici da svjedoči krađi na pijaci ili u marketu, gledajući sugrađane dok krišom u džep stavljaju sitne artikle poput čokoladica, manjih konzervi, čokolada ili žvaka, ali vjerovatno nikada niste vidjeli nikoga ko se usudio da sa sobom ponese pola korpe namirnica i ne plati ih.

Jednom Nišliji je to pošlo za rukom. Njegova potkradanja otkrila je kasirka Marija iz radnje u koju je redovno svraćao i ispričala kako je mesnicu uspio da “otjera” u manjak.

Ona tvrdi da je svakog dana iz radnje u kojoj radi nestajalo meso, a kamere nisu uhvatile lopova. Prvo su posumnjali na mesara, ali ubrzo su otkrili da on nije kradljivac, onda je otkriveno nešto što je šokiralo sve radnike u prodavnici. Marija, koja je željela da ostane anonimna kaže da su “primjetili da svakog dana nedostaje meso i na to su ih upozorili menadžeri radnje. Svakog dana falilo je nekoliko kilograma mesa”.

– Menadžeri su odlučili da pratimo potrošače. Gledali su ko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana poslije upozorenja, otkrili smo lopova! Čovjek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, vidjela sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa – priča kasirka.

PROČITAJTE JOŠ:  Doktor UKC-a u BiH pravosnažno oslobođen optužbi da je spolno uznemiravao pacijenta u komi

Počeli ga pratiti

Kada su otvorili kesu vidjeli su da je u njoj i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar prevario. Tad je platio i tako je prošlo. Ali onda su se svi u prodavnici zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima. Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate. Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama.

– Svakog dana je taj čovjek, menadžer obližnjeg kafe – restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi cenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom. Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je mesar zavezao – priča Marija.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Muškarac na šetalištu izvukao pištolj pa pucao sebi u stomak

Na kesi tako, kaže, ostane samo jedna cijena, a unutra proizvod koji nije naznačen na njoj, prenosi Crna-hronika.info.

– Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod. Tako je mogao da radi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na kasi, ko će da obrati pažnju i gleda šta je sve u kesi. Dnevno je krao dva do tri kilograma mesa- priča Marija za “Kurir”.

Kako ona kaže, da je stavio kilogram buta u dvije kile ćevapa, na primjer, ne bi nikad primetili toliku razliku, jer je mala razlika između dva kilograma i tri kilograma. Ali on se baš osilio pa je u kilogram ćevapa trpao tri kilograma buta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...