Košarkašica oslobođena iz zatvora nakon deset mjeseci, vratila se u SAD: Oglasila se i bivša bh. reprezentativka Jonquel Jones

- Advertisement -

Tačno 10 mjeseci nakon što je otputovala u Rusiju kako bi igrala košarku, slavna Amerikanka Brittney Griner konačno se vratila u svoju zemlju.

Umjesto da zaradi novac, kao i brojne WNBA zvijezde koje tokom pauze u Americi idu igrati u Rusiju, Brittney Griner je završila u zatvoru. Po slijetanju u Moskvu pronađeno joj je ulje kanabisa i zbog toga je osuđena na zatvor.

Nakon višemjesečnih pregovora, Sjedinjene Američke Države i Rusija dogovorile su razmjenu zarobljenika. Za oslobađanje košarkašice, SAD će Rusiji izručiti u razmjeni ozloglašenog trgovca oružjem Viktora Bouta.

Griner je jutros konačno stigla u SAD i u svoju rodnu državu Teksas. O svemu se oglasio predsjednik SAD-a Joe Biden koji je saopćio da je Griner odlično raspoložena te da su joj potrebni vrijeme i prostor za oporavak.

Ona je avionom prebačena u San Antonio, u blizini svog rodnog grada Houston, gdje će joj biti ponuđena medicinska njega nakon što je nekoliko mjeseci provela u ozloglašenom ruskom zatvoru, piše Klix.

PROČITAJTE JOŠ:  U Stocu danas protesti nakon napada na četvoricu mladića

Na dočeku se nije pojavila njena supruga Cherille Griner, koja je snimljena u Bijeloj kući s predsjednikom Bidenom u trenucima kada je saopćena odluka da će košarkašica biti oslobođena.

Ovoj vijesti obradovala se i doskorašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine Jonquel Jones, koja je poručila kako se njena sestra vraća kući.

PROČITAJTE JOŠ:  Ide optužnica protiv policajca - ubice iz Tuzle: U Amru ispalio 16 metaka

“Kad vam kažem, ništa mi danas ne može uništiti raspoloženje. Moja sestra se vraća kući. ‘BG’ je oslobođena”, napisala je Jones na Twitteru.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...