LifeLife news

Divan gest mostarskih učenika: Donirali kosu za izradu perika za oboljele od raka

0
Divan gest mostarskih učenika: Donirali kosu za izradu perika za oboljele od raka, Life.ba

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, u saradnji s kolegama iz Srednje politehničke škole, uspješno su proveli akciju “Bald for a Cause”, podržavajući udruženja “Srce za djecu” i “Novi pogled” koja pomažu oboljelima od raka, javlja Anadolija.

Riječ je o akciji podrške osobama oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama tokom i nakon liječenja.

Organizatori ističu kako su nastojali podići svijest stanovništva o značaju brige o zdravlju, prikupljajući novac za liječenje i kosu za izradu perika.

PROČITAJTE JOŠ:  Pjevaču konstatovan rak kostiju: Nisam mogao izdržati od bolova

Kosa koju su donirali će biti usmjerena Udruženju “Srce za djecu” iz Sarajeva i namijenjena za projekat “Moja kosa – tvoja kosa”. Učestvovalo je 40 učenika, a akciju je realizovala Srednja politehnička škola čiji su profesori i učenici Frizerskog smjera šišali učenike Koledža.

– Ponosni smo na četrdesetak učenika koji su se prijavili da doniraju kosu. Veliko je interesovanje, svake godine sve veće. Na ovaj način izražavamo zahvalnost i podršku radu udruženja. Očekujemo dobar odziv. Prošle godine su nam se pridružili i građani koji su donirali i novac i kosu – kazala je glasnogovornica Koledža ujedinjenog svijeta Adla Velagić-Ćurić.

PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres u BiH: "Dobro se treslo"

Ista akcija provedena je i prošle godine, kada je Koledž ujedinjenog svijeta prikupio 3.000 eura.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)