BiH će prvi put biti domaćin ATP turnira: Đokovićev brat otkrio da li će Novak zaigrati

- Advertisement -

Direktor turnira Serbia Open Đorđe Đoković u saopćenju za javnost objasnio je zašto se ATP 250 turnir seli iz Beograda u Banju Luku za narednu godinu.

ATP je sinoć na zvaničnoj stranici objavio da će Banja Luka i BiH prvi put u svojoj historiji biti domaćini jednog ATP turnira. Odluka o relokaciji turnira je privremena i potrajat će samo jednu godinu.Mlađi brat Đoković, koji je i direktor ovog turnira, oglasio se i objasnio zašto je izabrana baš Banja Luka

“Banja Luka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mjesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sjedišta, a ‘trojka’ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banja Luka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjoj Luci biti čak i posjećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posjećenosti osa 49.000 prodatih karata”, rekao je Đorđe Đoković, a prenosi Sportklub.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

ATP je lako dao saglasnost na ovakav prijedlog, a pomoglo je i to što se u ovom bh. gradu već dugo igra turnir iz ATP Challenger serije.

“ATP je prihvatio Banju Luku kao opciju, jer je taj grad domaćin Challengera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvijek su bili toplo dočekani i vjerujem da će turnir zaista postići veliki uspjeh”, dodaje mlađi Đokovićev brat.

Đorđe je potvrdio vijest koju je BiH i region čekao od prvog momenta pojave ove informacije, a to je da će Novak Đoković igrati na turniru.

PROČITAJTE JOŠ:  Tijelo malene Danke Ilić još nije nađeno: U pritvoru preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo

“To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjoj Luci”, dodaje Đorđe Đoković.

Razlog prelaska u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije.

“Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premjestili turnir iz Beograda, kako bismo unaprijedili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo ljestvicu kada je riječ o kvalitetu. U sklopu te strategije je donesena i ova odluka”, navodi Đoković.

Turnir iz serije ATP 250 igra se svakog aprila, a jedini igrač koji je osvojio više od jedne titule je upravo Novak Đoković.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...