Banja Luka: Stanodavac lišen slobode jer je mjesecima tajno snimao studentice

- Advertisement -

Stanodavac je lišen slobode još u julu 2021. godine, zbog sumnje da je u stanu koji je iznajmljivao, u banjalučkom naselju Ada, krijući postavio špijunske kamere po stanu i snimao studentice koje su tu živjele.

On je lišen slobode kada su studentice primjetile da je u stanu postavio kamere i da ih je mjesecima tajno snimao. One su sve prijavile policiji, te su Mladenu J. ubrzo stavljene lisice na ruke. Međutim, prošlo je više od 18 mjeseci, ali on se još uvijek nije našao na optuženičkoj klupi.

Istraga u toku

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da im je od strane Policijske uprave Banjaluka 5. augusta prošle godine podnesen izvještaj protiv J.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ‘neovlašteno fotografisanje’.

U OJT Banjaluka ističu da se predmet protiv Mladena J. nalazi u radu i u fazi je istrage.

PROČITAJTE JOŠ:  Oprez: Medvjedi u urbanom dijelu Babanovca na Vlašiću

“U pomenutom predmetu preduzimaju se potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja činjeničnog stanja. Preduzimanje navedenih radnji zahtijeva određeno vrijeme kako bi se mogle uspješno okončati”, pojasnili su u banjalučkom tužilaštvu.

Oni su dodali da će postupajući tužilac, nakon što prikupi potrebne dokaze i obavještenja, izvršiti njihovu analizu i donijeti tužilačku odluku.

Za kamere rekao da su senzori za dim

Mladen J. posjeduje stan u Ulici Veljka Mlađenovića u Banjaluci, te ga je jedno vrijeme izdavao preko oglasa.

“On je početkom maja iznajmio stan dvjema djevojkama, koje nisu ni sumnjale o kakvoj je osobi riječ. Djevojke su od njega iznajmile stan jer se nalazi u blizini fakulteta, pa su mislile da će im na taj način biti olakšan studentski život”, rekao je izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, ubrzo nakon što su se djevojke uselile on je došao u njihov stan i rekao da treba ugraditi neke senzore za dim, u slučaju da bude požara.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubistvo u Bosanskoj Krupi: Muškarca (67) nasmrt izbo komšija

Studentice nisu ni posumnjale u njegove loše namjere, te im nije ni palo na pamet da bi mogao tajno ugraditi kamere u stan.

“Mladen J. je 15. maja došao u taj stan i u spavaćoj sobi umjesto senzora za dim, kako je rekao, ugradio je špijunske kamere. Osim u sobu, on je u stan postavio još tri špijunske kamere. Trudio se da te kamere budu dobro sakrivene, a da je tako bilo najbolje govori i podatak da je jednu kameru, između ostalog, sakrio i u televizor”, pojasnio je sagovornik.
Špijunske kamere

Koliko je bio ozbiljan u svojoj namjeri da potajno snima djevojke govori i podatak da se tu nije radilo o klasičnim i lako vidljivim kamerama, nego o pravim špijunskim kamerama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...