Audi u Mađarsku ulaže milijardu eura

0
Audi u Mađarsku ulaže milijardu eura, Life.ba

Audi u Mađarsku ulaže milijardu eura, Life.baNjemački proizvođač automobila Audi, u vlasništvu Volkswagena, mogao bi najaviti milijardu eura vrijedno ulaganje u proširenje proizvodnog pogona u zapadnoj Mađarskoj, tvrdi jedan dobro informiran izvor.

Kako tvrdi taj izvor, to 1,3 milijarde dolara vrijedno ulaganje u tvornicu u Gyoru na zapadu Mađarske, gdje se proizvodi najveći dio motora koji se ugrađuju u Volkswagenove automobile, danas će najaviti premijer Viktor Orban, prenosi portal business.hr.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Haos na granici: Muškarac u gaćama sakrio 94.200 eura, policija sve oduzela

To je potvrdio i glasnogovornik Audija u Njemačkoj, koji je rekao da će ulaganje biti najavljeno na posebnoj pres-konferenciji, ne navodeći detalje.

“Premijer Viktor Orban održat će međunarodnu pres-konferenciju u parlamentu u četvrtak u 16.30 po lokalnom vremenu”, rekla je glasnogovornica mađarske vlade Anna Nagy.

Samo dan ranije mađarsko je ministarstvo gospodarstva najavilo još jedno veliko ulaganje u Mađarsku, i to njemačkog proizvođača automobila Opel, podružnice američkog automobilskog diva General Motorsa, koji ulaže 500 miliona eura u proširenje tvornice u Szentgotthardu.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Haos na granici: Muškarac u gaćama sakrio 94.200 eura, policija sve oduzela

Ta će dva ulaganja biti najveća dosadašnja ulaganja zapadnih proizvođača automobila u istočnoj Evropi.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)