Koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u Banjaluci

- Advertisement -

Za Dan grada Banjaluke, 22. aprila, Gudački kvartet Beogradske filharmonije održaće koncert u Narodnom pozorištu Republike Srpske, sa početkom u 20.30 časova. Koncert pod nazivom „Banjaluci na dar“ je poklon Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci.

Muzičari Jelena Dragnić (I violina), Vladan Lončar (II violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo) za banjalučku publiku pripremili su Gudački kvartet br. 15 K 421 u d-mollu V. A. Mocarta, Andante cantabileP.I. Čajkovskog, kao i Gudačkikvartet u F-duru M. Ravela.

“Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što ćemo ovim koncertom Banjalučanima, povodom Dana njihovog grada, pokloniti jedan ovako sjajan umetnički događaj. To je samo još jedan u nizu naših gestova kojima, i na ovakav simboličan način, želimo da manifestujemo privrženost Srbije Republici Srpskoj”, izjavio je povodom gostovanja Gudačkog kvarteta Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci.

PROČITAJTE JOŠ:  Nezaboravna večer uz nastup popularnog Collapse banda: "Neprežaljena" definitivno vlada

Muzičari Beogradske filharmonije osnivaju Gudački kvartet u okviru ovog orkestra 2011. godine. U svoje najskorije međunarodne uspehe Gudački kvartet ubraja koncerte na scenama kao što su Manarat Al Sadijat u okviru festivala Abu Dabi Klasiks, otvaranje koncertne sezone “Kamerna muzika u pustinji” u kompleksu Kasr Al Sarab u oazi Liva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prvo gostovanje u Kini u koncertnoj sali u Tjandžinu, nastup u turskom gradu Izmiru u Sali Fondacije za kulturu, kao i koncert u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Beogradu: Muškarac pao sa trećeg sprata tržnog centra i poginuo na licu mjesta

Ostali nastupi Kvarteta u Srbiji i regionu u prethodnom periodu obuhvatili su otvaranje poslednjeg izdanja SOMUS-a, Klasik Festa u Pančevu, koncerte u Gračanici, Kragujevcu, Inđiji, Mostaru i Trebinju, kao i nastupe u Gornjem Milanovcu, Subotici, Vršcu i selu Stanišor na Kosovu i Metohiji, u okviru humanitarnih i društvenoodgovornih projekataB eogradske filharmonije.

U saradnji sa klarinetistom Ognjenom Popovićem, snimili su svoj prvikompakt-disk sa delima Betovena i Bramsa, u izdanju Beogradske filharmonije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Upitan opstanak Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Rukovodstvo Nacionalne i univerzitetske biblioteke se zbog nedavnih, kako...

“Putovanje” slika BH. umjetnice Alise Teletović od Sarajeva do Strasburga

Dati glas modernoj umjetnosti, ostaviti trag, sačuvati BIH umjetnost,...