Kćerka poginulog glumca Paula Walkera dobila 10 miliona dolara odštete

- Advertisement -

Sedamnaestogodišnja Meadow Walker, kćerka poginulog američkog glumca Paula Walkera postigla je sporazum o 10 miliona američkih dolara koji će joj, kao odšteta, biti isplaćeni od nekretnina čovjeka koji je vozio automobil u kojem je smrtno stradao njen otac prije tri godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvijezda filma “Brzi i žestoki” poginuo je u 41. godini u automobilu Porsche GT koji se zabio u stub ulične rasvjete gdje je glumac proglašen mrtvim na licu mjesta. U policijskim dokumentima piše kako je pojas glumca, od siline udara, zdrobio njegova rebra i karlicu uslijed čega je umro na licu mjesta prije nego je auto zahvatio plamen. Za volanom je tada bio Walkerov prijatelj Roger Rodas koji je također poginuo.

PROČITAJTE JOŠ:  Botić: Biraj koga ćeš pustiti u život

Meadow, jedino dijete i jedini nasljednik glumca, nedugo nakon nesreće tužila je autoindustrijsku kompaniju Porsche jer je navodno “dizajnerskom greškom” spriječeno da se Walker nakon udara pojasa i izađe iz vozila, što je Porsche negirao. Sudskom parnicom utvrđeno je da Porsche nije kriv za nesreću.

Najnovija tužba potvrdila je da je Rodas “djelimično odgovoran” za sudar te će Walkerovoj kćerki biti isplaćena odšteta preko nekretnina koje je posjedovao.

PROČITAJTE JOŠ:  Kako uspijevamo živjeti: Potrošačka korpa za august u FBiH je 3.322,90 KM

Walker je tragično stradao u vrijeme kada je snimao film “Brzi i žestoki 7” koji je srušio sve rekorde gledanosti u kinima svijeta. I nakon njegove smrti snimanje je nastavljeno uz pomoć Walkerove braće a simbolični ispraćaj i oproštaj od glumca upriličen je na kraju filma.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Banjaluci voće procvjetalo na pragu jeseni

U banjalučkom naselju Česma procvjetalo je stablo višnje. Iako...

Botić: Biraj koga ćeš pustiti u život

Kao cvijeće u bašči, biram koga puštam u život. I...

Mostar: Najbezobraznije parkiranje mjeseca

"Iako mjesec septembar još nije ni približno svom kraju,...

Nedim Botić: Ako nekoga voliš za njega se i boriš

Htio sam ti se javiti. Kazati da mi je...