Bh. atletičar Amel Tuka na mitingu u Zagrebu želi nove rekorde

- Advertisement -
Amel Tuka
Amel Tuka

Amel Tuka, bosanskohercegovački atletičar, koji je prije nekoliko dana ostvario historijski rezultat u finalnoj utrci na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu, kada je oborio državni rekord, danas učestvuje na 64. Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu gdje planira ostvariti nove uspjehe, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. atletičar napominje da će utrka u Zagrebu biti vrlo atraktivna i sa mnogo poznatih imena u svijetu atletike što predstavlja dodatni motiv za dokazivanje i nove uspjehe.

“Trka u kategoriji u kojoj ja nastupam će biti baš teška i izazovna. Siguran sam da će trka u Zagrebu biti puno jača od Evropskog prvenstva. Učinit ću sve da opet zabilježim dobar rezultat”, kazao je Tuka.

PROČITAJTE JOŠ:  Zdravko Mamić uplatio 50.000 KM: Srce mi se para gledajući prizore moje BiH

Inače, ovaj bh. atletičar je na Evropskom prvenstvu u Cirihu postavio novi rekord BiH s vremenom 1:46.12 osvojivši 6. mjesto na takmičenju. Samo nekoliko dana nakon toga upisao je odličan nastup i osvojio 3. mjesto na mitingu u Amsterdamu, gdje je s vremenom 1:47.16 pobijedio i evropskog viceprvaka na 800 metara Poljaka Artura Kuciapskog.

“Poslije Amsterdama sam imao malih problema sa lijevom nogom. Sada je sve super i spreman sam za ovu veliku utrku. Pokušat ću istrčati svoj lični rekord, jer je konkurencija stvarno strašna”, istakao je Tuka.

PROČITAJTE JOŠ:  Tužna vijest: Iznenada preminuo Nebojša Erkić (35), kapiten Budućnosti i legenda bijeljinske košarke

Na takmičenju učestvuju sva velika imena ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Cirihu, a svakako i poznata imena svjetske atletike. Bh. atletičar nastupa u utorak u 20:40 sati. Zagrebački atletski miting službeno je počeo sinoć bacanjem kugle, a u utorak je prva disciplina muški skok udalj koji na stadionu Mladosti započinje u 17:30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Rafael Nadal objavio kraj teniske karijere

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Španac Rafael Nadal,...

Legendarni Ćiro Blažević dobiće svoju poštansku marku u Hrvatskoj

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević će dobiti svoju...

Zdravko Mamić uplatio 50.000 KM: Srce mi se para gledajući prizore moje BiH

Povodom velike tragedije koja je jutros pogodila Bosnu i...

Džanan Musa otvorio dušu o porodičnoj tragediji: Dvije sestre su mi preminule

Bh. košarkaš Džanan Musa dao je intervju za španske...

Sarajevo i Željezničar večeras igraju 153. derbi

Večeras se na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" sa...