HP Projekt Moonshot

- Advertisement -

HP je danas najavio novi  program, koji obuhvaća novu server razvojnu platformu i partnera ekosustava, kako bi pomogli korisnicima znatno smanjiti kompleksnost, potrošnju energije i troškove.

HP-ov novi program, pod nazivom Projekt Moonshot, kombiniran s HP Converged Infrastructure tehnologijom omogućuje dijeljenje resursa – uključujući skladištenje, umrežavanje, upravljanje, napajanje i hlađenje na preko tisuću servera. Time utire put za budućnost s niskom potrošnjom energije za cloud računalstvo i masovno okruženje. Moonshot projekt je osmišljen radi unapređenja niske potrošnje energije u server tehnologiji,te promicanja “hyperscale” računalnih okruženja, kao što je cloud usluga i on-demand computing. Kroz ove napore, očekuju se nova dostignuća data centara u odabiru opterećenja i aplikacija,uz do 89 posto manje potrošnje energije i 94 posto manje prostora. Time će se smanjiti ukupni troškovi do 63 posto u odnosu na tradicionalne server sustave. (1)

Za tvrtke s tisućama servera ,projekt Moonshot je dizajniran za postizanje jednostavnosti uz uštedu energije i troškova što nikada prije nije bilo moguće.

Projekt Moonshot se temelji na stečenom iskustvu i inovacijama,vođen niskom potrošnjom energije, kao što je HP Data Center Smart Grid, koji korisnicima omogućuje dvostruko ili trostruko uvećanje kapaciteta data centara,(2) kao i nedavno najavljeni HP EcoPOD, najefikasniji data centar. Infrastrukturni projekt Moonshot je proširenje vodećeg  HP ProLiant brand servera koji uključuje tradicionalni x86 procesor iz Intela i AMD-a, a koji je najbolji izbor servera. (3)

PROČITAJTE JOŠ:  Sve je spremno za tradicionalni koncert ”Bajram dođe, mirišu avlije”

“Tvrtke s hyperscale okruženjima se suočavaju s krizom, koja zahtijeva temeljnu promjenu u arhitektonskoj razini”, rekao je Paul Santeler, potpredsjednik i generalni direktor, Hyperscale poslovne jedinice, industrije standardnih servera i softvera,u HP-u.

“HP prati snažane tržišne tranzicije, omogućujući klijentima da budu ispred tehnologije , povećavajući njihovu sposobnost inovacije i brzinu pristupa novim uslugama, uz smanjenje troškova i potrošnje energije.”

Project Moonshot je višegodišnji, višefazni program koji se temelji na HP-iskustvu napajanja najvećih svjetskih cloud infrastruktura (2) i na 10 godišnjim istraživanjima računalne infrastrukture s niskom potrošnjom energije.

Koristeći Converged infrastrukturu kao temelj, Projekt Moonshot nastoji ekstremno smanjiti troškove potrošnje energije i složenost. To uključuje tri osnovna elementa:

—  Server HP Redstone je razvojna platforma, prva u nizu HP server platformi koji imaju ekstremno nisku potrošnju energije procesora. U početku uključuje Calxeda EnergyCore ™ ARM Cortex ™ ® procesore. Buduće Redstone verzije će sadržavati Intel ® Atom ™ procesore. HP Redstone je dizajniran za ispitivanje i dokaz koncepta. To uključuje više od 2.800 servera u jednom okviru, smanjenje kabliranja, prebacivanja i potrebe za perifernim uređajima,te 97 posto smanjenje složenosti.(1) Očekuje se da će početna HP Redstone platforma biti dostupna u ograničenim količinama  u prvoj polovici iduće godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

—  HP Discovery Lab omogućava klijentima da eksperimentiraju i testiraju performanse aplikacija na razvojnoj platformi HP Redstone servera, i drugim platformama sa ekstremno niskom potrošnjom energije, kao i na tradicionalnim serverima. Prvi Discovery Lab bi trebao biti otvoriti u Houstonu u januaru, a planira se otvaranje i u Europi i Aziji. Bilo na daljinu ili na licu mjesta,klijenti mogu raditi izravno s HP-ovim inženjerima i tako učiti o prednostima ekstremno niske potrošnje energije za njihove specifične potrebe.

–   HP Pathfinder Program, dio HP AllianceONE partner program,    posvećen je  otkrićima klijenata i njihovim naporima u data centru. On također potiče razvoj elemenata  Projekta Moonshot unutar industrijskih standarda.Program uključuje neovisne dobavljače softvera –   partnera koji pridonose tehničkoj, hardver i softver stručnosti. Inicijalni sudionici su AMD, ARM Holdings, Calxeda, Canonical i Red Hat. Dodatni partneri će biti objavljeni kako se  program bude  razvijao.

“Količina podataka koji se obrađuju na financijskim tržištima je porasla eksponencijalno, a tradicionalne scale-up ili scale-out arhitekture se bore kako bi išle ukorak s potražnjom, bez znatnih povećanja troškova i energije” rekao je Niall Dalton, direktor visoke frekvencije, Cantor Fitzgerald, tvrtke koja trenutno vrednuje tehnologije. “ HP poduzima kompletan pristup rješavanju ovog problema.”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...