Incident u Belgorodu: Partizani zauzeli rusko selo?

- Advertisement -

U ruskoj regiji Belgorod, koja se nalazi na samoj granici s Ukrajinom, došlo je do oružanog incidenta.
Kako piše Nexta, legija koja se naziva Sloboda Rusiji te Ruski dobrovoljački korpus (RVC) provode akciju u regiji Belgorod, javila je ukrajinska obavještajna služba.

Glasnogovornik ukrajinske Državne obavještajne službe Andrej Jusov potvrdio je listu Suspilne da legija Sloboda Rusiji i RVC provode operaciju stvaranja “sigurnosnog pojasa” za zaštitu ukrajinskih civila.

PROČITAJTE JOŠ:  Godišnjica stravičnog zločina: Prije 32 godine u Pionirskoj ulici u Višegradu spaljeno je više od 140 žena, djece i staraca

Prema njegovim riječima, operaciju provode isključivo ruski državljani. U međuvremenu, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da je Putin bio obaviješten o “pokušaju proboja” u regiju Belgorod od strane “ukrajinskih diverzanata”.

– Radi se na istiskivanju ukrajinskih diverzanata s ruskog teritorija i uništavanju ove diverzantske skupine, na licu mjesta ima dovoljno snaga i sredstava, rekao je Peskov.

PROČITAJTE JOŠ:  U BiH zabilježen novi zemljotres: Epicentar blizu Mostara

Ranije su Sloboda Rusiji i RVC rekli da su njihove jedinice “potpuno oslobodile” Kozinku u Belgorodskoj oblasti. Dvije pomenute grupe su partizanski odredi u Rusiji.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Budimo humani: Nurudinu Naliću treba 31.000 KM da opet čuje najmilije

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nurudina Nalića koji...

Zamalo tragedija: Metak ispaljen u zrak pao pored porodice sa djetetom

U Bihaću se dogodio incident koji je mogao završiti...

Uspješno okončana potraga: Ilija pronađen živ i zdrav

Ilija Bardak iz Bosanske Gradiške, čiji je nestanak jučer...