HronikaLife news

Predstavljao se kao Darko Elez pa advokatima uzimao novac

0
Predstavljao se kao Darko Elez pa advokatima uzimao novac, Life.ba
Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopćilo je u srijedu da je protiv 43-godišnjeg zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Pančevo zbog sumnje da se putem telefonskih govornica te ustanove lažno predstavljao kao vođa bosanskohercegovačke kriminalne grupe Darko Elez.

Policija sumnja da se on sa telefonskih govornica tog KPZ-a predstavljao kao Elez, pozivao advokate i građane od kojih je tražio da ga zastupaju u postupcima pred sudom, kao i da mu uplate novac elektronskim putem za navodnu hiruršku intervenciju, a koji će, kako je govorio, njegova supruga vratiti.

PROČITAJTE JOŠ:  Osam osoba uhapšeno na graničnim prijelazima u BiH

MUP sumnja da ima više prevarenih građana, zbog čega je pozvao oštećene da slučaj prijave u Policijskoj stanici Vračar, ili telefonom na brojeve 011/344-0643 i 011/344-3425.

Darko Elez osuđen je u Bosni i Hercegovini na 15 godina zatvora, nakon čega je izručen Srbiji gdje izdržava tu zatvorsku kaznu. Optužnica je teretila Eleza za organizirani kriminal u vezi s više teških kaznenih djela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva i pljačke transporta novca, počinjena od 2005. do 2009. godine.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.