Oglasio se direktor Beebee kompanije: Najbolja kazna za maloljetnu osobu je…

- Advertisement -

Nevjerovatne gluposti koje omladina u Sarajevu snima za društvene mreže postaju sve češće i češće.

Portal Crna-Hronika donosi vam video snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, u kojem se vidi kako maloljetni mladić iz Sarajeva podiže romobil kompanije Beebee te isti baca u rijeku Miljacku.

Nakon detaljne analize, portal Crna-Hronika utvrdila je identitet mladića te ga kontaktirala.

Nakon kraćeg razgovora, njegov odgovor na pitanje “Zašto je to uradio?” – odgovorio je, furka mi je bila.

Portal Crna-Hronika kontaktirao je i direktora kompanije Beebee koji je ogorčen postupkom mladića.

“Nadoknada prouzrokovane štete i novčana kazna za maloljetnu osobu odnosno njegove roditelje je najbolji način da se ovakvi događaji ne ponavljaju odnosno smanje u najvećoj mogućoj mjeri.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održan još jedan skup podrške Palestincima: Svijet spava i nakon 35.000 mrtvih u Gazi

Mi smo stupili u kontakt sa nadležnom policijskom upravom da se pokrene postupak, pronađe počinilac i sankcioniše uništavanje tuđe imovine.

Romobili koji su nepropisno ostavljeni od strane korisnika se u svakom slučaju mogu premjestiti na drugo, odgovarajuće mjesto. Beebee timovi za održavanje svakodnevno obilaze romobile i propisno ih postavljaju.

Molimo naravno i naše korisnike kao i sve savjesne građane grada da prilikom korištenja romobila propisno ih parkiraju ili ako primjete Beebee romobil koji smeta prolaznicima da nam pomognu i pomjere ga na adekvatnu lokaciju ili pozovu našu službu za korisnike i prijave lokaciju.

Svakako javnost treba da bude upoznata o tome koje sve benefite ima ovakav vid transporta. Prvenstveno ušteda vremena, smanjenje štetnih emisija, obzirom da je riječ o romobilima koji se koriste na struju odnosno punjive baterije. Svaki vid nesavjesnog postupanja ili namjernog nanošenja štete romobilima je potrebno prijaviti najbližoj policijskoj stanici, kako bi se nesavjesni pojedinci sankcionisali na adekvatan način.

PROČITAJTE JOŠ:  Muslimani širom svijeta večeras obilježavaju 27. noć ramazana, noć Lejletul-kadra

Danas je to romobil, sutra ce biti vaše vozilo, biciklo ili neko drugo prevozno sredstvo. Ovom prilikom moram istaći da imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo te im se zahvaliti na svim dosadasnjim intervencijama.

U konačnici materijalne štete su nadoknadive kroz osiguranja, ali da ovakvi potezi pokazuju da kao društvo moramo vise raditi na savjesti i ponašanju i mladih što nam mora svima biti primarni cilj – izjavio je direktor kompanije Dino Hajrić za portal Crna-Hronika

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...