Granični prelaz Gradiška: Tvrdio da prevozi kečap, a našli mu Kineze

- Advertisement -

Pripadnici jedinice Granične policije Bosne i Hercegovine su spriječili krijumčarenje četvoro državljana Narodne Republike Kine na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Mercedes i priključnog vozila, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine.

Dvojica odraslih muškaraca i dvije odrasle ženske osobe skrivali su se u priključnom vozilu koje je prevozilo kečap iz BiH za zemlje Evropske unije, a otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od Vlade Češke Republike.

PROČITAJTE JOŠ:  Navijači AZ Alkmaara napadnuti u Mostaru, oglasili se iz MUP-a HNK

Vozilom je upravljao Ž. R, državljanin BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Prema njegovom nalogu državljani Kine su saslušani u svojstvu svjedoka, dok je državljanin BiH lišen slobode i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ:  Postavljen radar i kod glavne pošte u Sarajevu: Ograničenje brzine 40 km/h

Državljani Kine su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani i uz prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA