FHMZ objavio prognozu: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do 3. oktobra

- Advertisement -

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 18. septembra, prognozu za naredne dvije sedmice, za period do 3. oktobra ove godine.

Do 24. septembra u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme, oblačno, česte padavine, maglovita jutra uz temperature iznad prosjeka biće glavne karakteristike vremenskih prilika narednih sedam dana.

Frontalni sistemi koji se približavaju sa sjeverozapada usloviće više oblaka i česte padavine, posebno u Bosni, dok se u Hercegovini padavine očekuju od 21. do 24. septembra, piše Radiosarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Slučaj koji je zgrozio svijet: U podrumu pronađene tri mrtve bebe

Na zapadu, jugozapadu i sjeveru Bosne, 23. septembra, prognoziraju se obilnije padavine uz umjeren do pojačan vjetar. Od 25. septembra do kraja prognoznog perioda uz temperature u granicama prosječnih izgledno je i stabilno vrijeme bez padavina.

Naredih sedam dana vrijednosti temperatura zraka u jutarnjim satima kretaće se od 12 do 17 °C u Bosni, na jugu zemlje od 16 do 21 °C, u najtoplijem dijelu dana maksimumi se očekuju do 28 °C u Bosni i 30 °C u Hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ:  Četvorica mladića uhapšena u okolini Pazina: Starijem čovjeku ukrali više od 170.000 dolara

Od 25. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 8 do 13 °C, u Hercegovini od 14 do 19 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 23 do 28, u Hercegovini od 24 do 29 °C.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA