Happy Machine  – Ogromno interesovanje za novi album benda Dubioza kolektiv

- Advertisement -

Skoro tri godine nakon njihovog poslednjeg albuma, Dubioza kolektiv objavio je nov album “Happy Machine”, sedmi LP sa opcijom za besplatni download. Nakon 20 minuta od objavljivanja, sajt www.dubioza.org nije izdržao ogromni broj downloada ali je ubrzo server vraćen u funkciju.

Happy Machine objavljen je za Kool Arrow Records/[PIAS] Label Services.

Inspiracija za “Happy Machine” razvila se tokom dve godine usled raznih dešavanja – istanbulskog Gezi park protesta (“svi jednaki”), hapšenja osnivača The Pirate Bay ( “Free.mp3”), sirijske izbegličke krize i sramnim evropskim odgovorom na nju. Na albumu gostuju Manu Chao, Benji Webbe  iz Skindreda, italijanski trubač i pevač Roy Paci, pandžabi pevač BEE2, katalonski ska-rumba band La Pegatina i Dzambo Agusev trubač iz Makedonije. Pesme su na engleskom, španskom, Punjabi i italijanski.

PROČITAJTE JOŠ:  Armin Muzaferija završio rasprodanu turneju po Velikoj Britaniji, prihod od koncerata za narod Palestine

Šta je “Happy Machine”? Happy Machine je, jednostavno rečeno, balkanska sprava za rakiju. Ova lokalna žestoka voda, nazvana rakija, proizvodi se u selima širom regiona. Deda ima svoj tajni recept, baka ima svako jutro svoju čašu za zdravlje. Pijenje sveže ljute rakije direktno iz Srećne mašine poznato je da izaziva instant sreću i druge efekte (prikazane u njihovom spotu “No Escape”). Ipak, ova dobra stara praksa je zabranjena od strane EU u poslednjih nekoliko godina i zahteva posebnu dozvolu, čak i za proizvodnju malih količina za nekomercijalne kućnu upotrebu što je pretvorilo normalne porodice u hajduke.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Fitness instruktorica radi treninge uz narodnjake, na ideju došla u kafani

“Mislili smo da bi pomoglo ako bismo napisali kako da se sastavi Happy Machinea pa smo stavili plan na naslovnici.” – izjavili su članovi benda i dodali: “Happy Machine” je glas svega na slobodi – govora, kretanja, ideje i znanja, i borba običnih ljudi koji pokušavaju da zaštite ove slobode od nemilosrdnih kradljivaca duša. Ako ne uspemo u tome, bar imamo Happy Machine da u njoj udavimo našu tugu.”

“Happy Machine” je dostupna za besplatni download preko: www.dubioza.org

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Halid Bešlić pred koncert u Brčkom: To je čaršija koja voli muziku

Brčko će u naredni utorak, 5. marta, biti muzički...

Nova sezona emisije “Tvoje lice zvuči poznato” od 8. marta na novoj: U žiriju i Enis Bešlagić

Pripremite se za nevjerovatnu kombinaciju muzičkih transformacija, zabavnih iznenađenja...

Jasna Gospić: Bila sam i ostala Titova pionirka

Jasna Gospić je bogatu muzičku karijeru započela kao gimnazijalka...