Drama u Visokom: Brutalno pretukao i cipelario momka

- Advertisement -

Općinski sud u Visokom, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv B.T. (35) zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Sud mu je izrekao uvjetnu osudu kojom se optuženom B.T. za počinjeno krivično djelo utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1 godine, a koja se neće izvršiti ako optuženi za vrijeme od 2 godine, od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo.

PROČITAJTE JOŠ:  Opet se obrušila fasada u Sarajevu: Nadležni očito čekaju da neko pogine, pa da reaguju

Optuženi je dužan platiti sudu na ime troškova krivičnog postupka ukupno 138 KM, od kojih se 20,00 KM odnosi na sudski paušal, a 118 KM na troškove vještačenja, sve u roku od 30 dana od pravosnažnosti ove presude.

Krivično djelo desilo se 12. maja prošle godine u Varešu. B.T. je brutalno pretukao K.Ž., a onda ga cipelario u neposrednoj blizini zgrade „Elektrodistribucije“ Vareš, nakon kraće verbalne prepirke oko parkiranja vozila i naguravanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac počinio samoubistvo u Tuzli?

Tarik mu je nakon svađe zadao više udaraca šakama u predjelu glave i grudnog koša, od kojih udaraca je oštećeni pao na tlo i dok je ležao zadao mu više udaraca nogama u predjelu glave i tijela, piše Crna-Hronika.

K.Ž. je tada zadobio više tjelesnih povreda, a najgora je prelom donjeg dijela grudne kosti. K.Ž. je tada teško povrijeđen.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Užas: Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć ubio u Tuzli

Istražni tim Sektora kriminaliaticke policije MUP-a TK i Tužilaštva...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera

Nakon više od 10 sati potrage spasioci su pronašli...

Erdogan: Duboko sam tužan zbog pada helikoptera u kojem je bio moj brat Ebrahim Raisi

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan izrazio je duboku tugu...

Muškarac počinio samoubistvo u Tuzli?

U naselju Stupine u Tuzli, prema informacijama "Avaza", muškarac...