Denis Stojnić protiv Jeffa Monsona u Zurichu 28. maja

- Advertisement -

Naš najbolji MMA borac Denis Stojnić, prema trenutnim informacijama, narednu borbu trebao bi imati protiv Jeffa Monsona, a ona se dugo najavljivala i na European MMA Championshipsu u organizaciji HIT-FC. Borba bi mogla da se održi u Plus 5 Areni u Zurichu 28. maja.

Stojnić je u posljednjoj borbi u Švicarskoj pobijedio legendarnog Mighty Moa, a nedavno je otkazan njegov meč u Južnoj Koreji protiv Hyun-Man Myunga zbog povrede lumbalnog dijela leđa. U bogatoj karijeri Stojnić se imao priliku boriti i pod okriljem UFC-a, a jedan od mečeva je bio protiv Amerikanca Caina Velasqueza. Podsjetimo „The Menace“, kako je Stojnićev nadimak, se premijerno u UFC-u pojavio 7. februara 2009. godine kada je poražen od  Caina Velasqueza, koji je kasnije postao prvak u superteškoj kategoriji i dugo bio bez konkurencije.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar danas pliva za medalju na Svjetskom prvenstvu

– Skoncentriran sam na HIT-FC gdje ću najvjerovatnije raditi borbu s Monsonom. Sredinom februara idem u Njujork gdje ću potpisati ugovor sa svojim novim menadžerom Vladimirom Petrovićem i za moje buduće borbe i manifestacije bit će zadužen lično on. Svoj tim sam pojačao sa nekoliko starih, ali i novih saradnika. Tako se mom timu priključio i Adi Kljaho, inače majstor japanske jiu-juitse.

Stojnić ima i medicinski tim u kojem su četiri vrhunska doktora.

– Na čelu mog medicinskog tima je dr. Faris Gavrankapetanović, dr. Talirević, dr. Karcila i dr. Mušanović. Ta četiri doktora će se brinuti o mom zdravlju, jer sam prije dvije godine bolovao od plućne embolije. Imam punu medicinski potporu – rekao je naš najbolji MMA borac, koji se osvrnuo i na trenere.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski uspjeh sjajne Elvedine Muzaferije: Četvrta u Crans Montani, stotinke je dijelile od podija

– Što se tiče mog trenera, to je i dalje Martijn de Jong za MMA. Tu je Kohr Hammers, trener mog stand-upa, kao i Nicky Hammers trener K1. Priključio se i moj trener boksa Rifat Kadić – nastavlja naš najbolji MMA borac.

Marcin Prachnio je njegov sparing partner prvak FFC u poluteškoj kategoriji, tu je Errol Zimmerman jedan od pet najboljih K1 boraca današnjice, John Olav osvajač BJJ u Abu Dabiju, Gzim Salmany, te brat Dado Stojnić.

– Na HIT-FC debitovat će i moj brat Dado, koji još uvijek ne zna ime protivnika.  Ne znamo s kim će raditi meč. Menadžer HIT-FC kuće će odlučiti s kim će se Dado boriti – rekao je na kraju Denis Stojnić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(FOTO i VIDEO) Elvedina Muzaferija u Svjetskom kupu odskijala vikend iz snova

Neprikosnovena Elvedina Muzaferija vozila je i danas u Crans...

Muzaferija nakon historijskog uspjeha: Ovo je samo početak, budite uz mene i sutra

Prvi put nakon ostvarenog historijskog 4. mjesta u Svjetskom...

Historijski uspjeh sjajne Elvedine Muzaferije: Četvrta u Crans Montani, stotinke je dijelile od podija

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je ostvarila najbolji rezultat...

Još jedan sjajan rezultat: Elvedina Muzaferija osvojila 18. mjesto u utrci spusta Svjetskog kupa

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je na današnjem spustu...

(VIDEO) Pogledajte neizvjesnu utrku u kojoj je Lana Pudar osvojila medalju

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica osvojila je bronzu na Svjetskom prvenstvu...