Cool StuffLife news

(VIDEO) Emin s medvjedima seli na Buško jezero

0
(VIDEO) Emin s medvjedima seli na Buško jezero, Life.ba
Foto: YouTube

Buško jezero kod Tomislavgrada jedno je od najvećih vještačkih jezera u Evropi. Prostire se na 57 četvornih kilometara, a izuzetno je bogato svim vrstama ribljeg fonda.

Upravo na ovo jezero Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja dolazi da svojim ljubimcima medvjedima ulovi kvalitetnu ribu koje ima u izobilju. Iz te suradnje sa koncesionarom i ribočuvarom Davorom rodila se ideja da se na Buškom jezeru izradi jedan azil za životinje gdje bi glavna atrakcija bili Eminovi ljubimci Laka i Gvido koje hrani punih 17 godina, piše videonovinar Srećko Stipović.

PROČITAJTE JOŠ:  Hadžibegić ostao bez napadača, ko će ga zamijeniti?

Imali bi veliki prostor, ribe u izobilju i ne bi bili zatvoreni. Za sad je sve na pregovorima koji bi se mogli naredne godine i okončati. Uz medvjede ide i Emin koji izuzetno voli ribolov i prirodu, pogotovo Buško jezero.

Još je zanimljivo napomenuti da jezero na svojoj obali nema ni jedan restoran, motel, hotel, bungalov što je nevjerovatno. Kao da niko ne prepoznaje jezero kao priliku za nova radna mjesta i privlačenje turista iz cijeloga svijeta. Odavde ljudi i dalje odlaze trbuhom za kruhom u inostranstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac povrijeđen nakon slijetanja automobila sa ceste


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.