Baždarević iz Luksemburga: Najpametnije bi bilo da se utakmica ne igra, ovdje je velika psihoza

- Advertisement -

Ovdje je velika psihoza. Pojačane su mjere sigurnosti. Blizu je granica sa Belgijom. Ovo je zemlja Beneluksa. Ulice su pune policije, situacija je vanredna. Kome je do fudbala nakon jutrošnjeg užasa i terorizma u Briselu. Ovo je strašno, rekao je za Anadolu Agency Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH koja bi u petak trebala igrati prijateljski meč sa Luksemburgom

Piše – Bakir Tiro

“Iskren da budem, najpametnije bi bilo da se ne igra naša prijateljska utakmica u petak s Luksemburgom”, rekao je za Anadolu Agency (AA) iz Luksemburga vidno potreseni Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon jutrošnjih terorističkih napada u Briselu, od Luksemburga udaljenog nešto više od 200 kilometara.

PROČITAJTE JOŠ:  Zbog nedostatka snijega otkazan Evropa kup na Bjelašnici

“Ovdje je velika psihoza. Pojačane su mjere sigurnosti. Blizu je granica sa Belgijom. Ovo je zemlja Beneluksa (Belgija, Luksemburg, Holandija, op.a.). Ulice su pune policije, situacija je vanredna. Kome je do fudbala nakon jutrošnjeg užasa i terorizma u Briselu. Ovo je strašno. Baš mi je teško”, rekao je Baždarević, dodavši kako su on i njegov pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Stephane Gilli u posljednji čas jutros otkazali let ka Briselu i aerodromu Zavantem gdje su se u osam sati desila dva od tri teroristička napada u kojima su poginule najmanje 34 osobe i skoro 200 ranjeno.

“Na koncu, Stephane je u Luksemburg došao vozom, a ja automobilom iz Francuske. Ovo više nema veze sa mozgom. Nigdje niste sigurni. Gdje sve ovo vodi…”, govorio je Baždarević.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar predložena za dobitnicu Grba grada Banja Luka

Naglasio je i kako su reprezentativci BiH počeli dolaziti u Luksemburg, a da bi sutra do 13 sati ekipa trebala biti kompletirana kada je planiran i prvi trening pred meč sa Luksemburgom (25. marta) i četiri dana kasnije sa Švicarskom u Cirihu.

“Ne znam šta da kažem. Bit ćemo u kontaktu i sa ljudima iz našeg Saveza. Kažem, bilo bi najpametnije da se ne igra ni u Luksemburgu, ni u Švicarskoj, odnosno da UEFA zbog sigurnosti odgodi sve prijateljske utakmice u ovoj i narednoj sedmici. Naša je obaveza da se okupimo, a dalje ćemo vidjeti”, kazao je Baždarević za Anadolu Agency.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Irfan Smajlagić više nije selektor rukometaša BiH

Irfan Smajlagić ubuduće neće više obavljati dužnost selektora rukometne...

Košarkaši BiH večeras traže pobjedu protiv Francuske

Večeras se u Tuzli igra meč drugog kola kvalifikacija...

Užasna scena u Francuskoj: Fudbaler završio u komi u 34. sekundi utakmice

Napadač Bordeauxa Albert Elis (28) zadobio je težak udarac...

Veliki uspjeh: Bh. borac Sanjin Husić Alihodžić je profesionalni prvak Evrope

Član kluba borilačkih vještina “Gazija” Sarajevo Sanjin Husić Alihodžić,...

Lana Pudar predložena za dobitnicu Grba grada Banja Luka

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (18) predložena za ovogodišnju...