Bajramović: Igrači Sparsa imaju puno potencijala, na njima je kako će ga iskoristiti

- Advertisement -

Novi trener Omladinskog košarkaškog kluba (OKK) Spars Mensur Bajramović kazao je danas da igrači njegovog novog kluba imaju mnogo potencijala, ali da je na njima kako će ga iskoristiti, jer je na trenerima samo da usmjere igrače.

Bajramović je jučer preuzeo mjesto trenera ovog sarajevskog košarkaškog kluba, nakon što je Sead Balić odlučio iz privatnih razlogga da se povuče.

Direktor Sparsa Nermin Selimović smatra da su angažiranjem Bajramovića kao novog trenera napravili izuzetno dobar potez te da je to u posljednjih 10 godina historije kluba “sigurno i jedan od najvažnijih poteza”.

Napomenuo je da Sparsu sada neke stvari biti olakšane, jer, kako je rekao, Bajramović je već prošao isti put sa Bosnom, čiji je bio trener.

Bajramović je za svoj novi klub kazao da je, po svemu što je do sada vidio, prilično dobro organizovan te da za sada nema nekih posebnih problema.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Hadžićima: Fudbaler Radnika se srušio na terenu

Dodao je da još postoji veliki prostor za napredak, pogotovo kada je u pitanju intenzitet igre i energija tima te da još ima neiskustva i stvari koje se moraju popravljati.

Bajramović će na klupi Sparsa debitirati u subotu kada sarajevski tim dočekuje ekipu Građanski. Iskusni trener kaže da će toj utakmici prići kao i svakoj drugoj, ne gledajući ime protivnika te da će voditi računa o vlastitoj igri.

– Naredne sezone popravljat ćemo sve što mislimo da nije dobro i da može biti mnogo bolje – istakao je, i dodao da će trebati malo vremena da se navikne na igrače, a i oni na njega.

PROČITAJTE JOŠ:  Bivši košarkaš Cibone preminuo nakon borbe s opakom bolešću

Bajramović se osvrnuo i na trenutnu situaciju u klupskoj košarci u BiH čiju je premijer ligu ocijenio slabijom od one u periodu kada je radio u BiH.

– Spars je nešto novo što nije postojalo u tom periodu na ovakvom nivou. Koncept rada u ovom klubu je za svaku pohvalu i ambicija da se ide korak dalje potpuno je legitimna i opravdana – rekao je Bajramović i dodao da nema namjeru dovoditi nove igrače.

Košarkaš Sparsa Dino Hodžić kazao je da kao i dosad u svakoj utakmici idu na pobjedu.

– Mnogo treniramo i nadamo se da ćemo biti spremni za sljedeću utakmicu – rekao je, dodajući da su njegovi suigrači u dobroj formi i bez ozljeda.

Susret Spars – Građanski igra se u subotu u 17 sati.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Prije 32 godine ubijen je Želimir Vidović Keli, legenda grada i FK Sarajevo

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i glavnog grada Bosne i...

Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak Zmajeva

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas...

Bh. paraplivači Ismail Zulfić i Ismail Barlov dobili diplomatske pasoše BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković je...

Drama u Hadžićima: Fudbaler Radnika se srušio na terenu

Marcelo Kurevija, defanzivac Radnika iz Hadžića, srušio se na...

Bivši košarkaš Cibone preminuo nakon borbe s opakom bolešću

Bivši košarkaš Cibone Corey Williams preminuo je u 46....