Bolid Formule E u Sarajevu

- Advertisement -

Aktuelni šampion Formule E Jean-Eric Vergne i bolid nove generacije električnih jurilica DS E-TENSE FE19 stižu večeras u Sarajevo.

Bolid, inače, namijenjen za petu sezonu Formule E koja starta idućeg mjeseca u Saudijskoj Arabiji, već se nalazi u BiH te bi u večernjim satima trebao biti postavljen na Marijin-Dvoru u Sarajevu, potvrđeno je iz kompanije Sarajevo Sports International (SSI), koja u saradnji s Gradskom upravom Sarajeva namjerava uvrstiti bh. prijestolnicu u uži krug kandidata za organizaciju utrke Formule E.

Očekuje se i dolazak rukovodstva samog Techeetaha, trenutno jednog od najznačajnijih timova u svijetu automobilističkog sporta, na čelu sa predsjednikom te sportske organizacije, kineskim biznismenom Edmundom Chuom, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Otkrivanje bolida planirano je sutra u jutarnjim satima, kao i press-konferencija na kojoj će se prisutnim medijima obratiti Vergne i Chu. Svrha posjete Techeetaha, kao i prezentacija bolida (prva u svijetu nakon Pariza), jeste pružanje pune podrške kandidaturi Sarajeva za uvrštavanje u takmičarski kalendar u sezoni 2019/20, dok će Jean-Eric Vergne dolazak u BiH iskoristiti kako bi skrenuo pažnju na ova nastojanja Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

PROČITAJTE JOŠ:  Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Francuski vozački as ima milione simpatizera širom planete te će njegov boravak u našoj zemlji izazvati interes brojnih ljubitelja automobilističkog sporta. Edmund Chu, osim funkcije predsjednika Techeetaha, također, suvlasnik je licence za teniski Davis Cup zajedno sa fudbalerom Gerardom Piqueom iz Barcelone. On je i član uprave engleskog Manchester Cityja, a njegovo ime nalazi se i u vlasničkim strukturama nekoliko drugih nogometnih klubova, poput portugalske Vizele. Boravak u Sarajevu namjerava iskoristiti za dogovore o potencijalnim investicijama u BiH, potvrđeno je iz kompanije SSI.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...