Automoto

Novi Opel Vivaro dolazi: Urbani komercijalista

0
Novi Opel Vivaro dolazi: Urbani komercijalista, Life.ba

Novi Opel Vivaro dolazi: Urbani komercijalista, Life.baU prodaju dolazi novi Vivaro koji će učvrstiti Opelovu poziciju na tržištu lakih komercijalnih vozila, s ciljem poboljšanja funkcionalnosti, udobnosti i ekonomičnosti. Jedna od najizraženijih značajki unaprijeđenja je novi dizajn ploče s instrumentima koja uključuje nove instrumente, integrirani indikator trenutnog stupnja prijenosa te optimiziran dizajn uređaja i kontrola za radijski prijemnik na zasebnoj ručici na stupu upravljača. Potonja je značajka opcionalna s radijem R0v4, a standardna sa svim ostalim audiosustavima.

Upravljač novog Opel Vivara dolazi s modificiranim sustavom zračnih jastuka i, ovisno o verziji, integriranim kontrolnim prekidačima za tempomat i ograničenje brzine. Volan je dostupan u poliuretanskoj i kožnoj izvedbi, dok su prekidači za tempomat također prisutni i na kožnim verzijama.

Stručnost i iskustvo Opelovih inženjera i dizajnera komercijalnih vozila također je vidljiva u mnogim praktičnim detaljima, tako važnim za normalan svakodnevni rad, koji jasno pokazuju smjer stalnog procesa poboljšanja. Primjerice, prostor za pohranu oko ploče s instrumentima povećan je velikim prostorom iznad pretinca za rukavice, dok veće verzije Vivara imaju vješalicu za odjeću na vozačkoj i suvozačkoj strani.

Dojam visoke kvalitete dodatno je povećan obrubima oko multimedijskog sustava koji također mogu biti i kromirani. Ponuda multimedije je proširena s pet novih sustava. Osnovna verzija radija R0v4 (bez tahografa) s integriranim zaslonom i ulazom za vanjske uređaje za reprodukciju zvuka dostupna je u dvije izvedbe: s CD čitačem (CD10) i bez njega (R10). Sljedeći u ponudi je sustav R1 s vanjskim zaslonom i dvokanalnom vezom (RCA line-in) te CD čitačem (CD20).

Novi Opel Vivaro dolazi: Urbani komercijalista, Life.baSustav R2 nudi neke dodatne funkcionalnosti kao što su USB sučelje, Bluetooth, zaslon visoke rezolucije i CD pogon CD30 BT. U kombinaciji s opcionalnim navigacijskim sustavom temeljenim na Tom-Tom softveru s daljinskim upravljačem, ovaj sustav također ima zaslon u boji. Navigacijski sustav sadrži elektroničke mape Europe, uključujući Njemačku, Veliku Britaniju, Irsku, Belgiju, Nizozemsku, Luksemburg, Austriju, Švicarsku, Francusku, Španjolsku, Portugal, Italiju, Dansku, Švedsku, Finsku, Norvešku, Poljsku, Češku Republiku, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju, Estoniju, Litvu, Latviju i Tursku.

Dizelski 2.0 CDTI: zeleniji – učinkovitiji – ekonomičniji

Ponuda dizelskih motora za unaprijeđeni Opel Vivaro dodatno je optimizirana i donosi manju potrošnju goriva. Verzije motora 2.0 CDTI, jedna snage 66 kW/90 KS i druga 84 kW/114 KS, sada dolaze s opcionalnim filtrom za čestice čađe. Servisni interval za motore s filtrom produljen je na 40.000 kilometara ili jednom godišnje.

Smanjena potrošnja goriva dvaju 2.0 CDTI motora s tehnologijom filtra za čestice čađe nudi dodatni potencijal za uštedu kada se radi o troškovima održavanja. Ovisno o modelu i verziji, potrošnja goriva kreće se od 7,5 i 7,8 l/100 km (kombinirano, 1999/100/EU). Jednako snažne ecoFLEX verzije koje su posebno optimizirane za malu potrošnju troše svega 7,4  l/100 km.

Bogatija ponuda modela

Modelska ponuda Opela Vivara vrlo je raznolika i prilagođena potrebama mnogobrojnih komercijalnih korisnika. Nadograđeni izbor motora uključuje 2.0-litarski benzinski model sa 86 kW/117 KS, kao i ukupno sedam dizelskih verzija snage od 66 kW/90 KS do 107 kW/146 KS. Verzije 2.0 CDTI dostupne su s dizelskim filtrom za čestice čađe i bez njega, kao varijante ecoFLEX te u kombinaciji filtar/ecoFLEX. Vrh ponude što se tiče izlazne snage predstavlja motor 2.5 CDTI sa 107 kW/146 KS. Model 2.5 CDTI s 84 kW/114 KS neće se više proizvoditi. Uz standardni šesterostupanjski ručni prijenos, dvije najsnažnije dizelske verzije također su dostupne sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem Easytronic.

Ponuđene karoserijske izvedbe zadovoljavaju gotovo sve zahtjeve i namjene koje se stavljaju pred vozila iz lakog komercijalnog segmenta. One uključuju furgon verziju s jednostrukom i dvostrukom kabinom, kao i kombi varijante – sve u dva međuosovinska razmaka, dvije visine krova te s ukupno dozvoljenom masom vozila od 2,7 do 2,9 tona. Tu su također i varijante karoserije sa sandukom, kao i s platformom. Mnogi kupci također cijene moderan dizajn Opel Vivara. Vozilo je sada dostupno s interijerom u novoj elegantnoj čeličnosivoj boji te se može naručiti sa zatamnjenim staklima.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)