Automoto

Fotogalerija: Alfa Romeo Giulietta

0
Fotogalerija: Alfa Romeo Giulietta, Life.ba

Fotogalerija: Alfa Romeo Giulietta, Life.ba

Italijanski proizvođač automobila Alfa Romeo najavio je početak prodaje modela Giulietta, nasljednika popularne Alfa Romeo 147. Novi Alfin model, treći je u generaciji Alfinog dizajnerskog smjera koji je započeo sa 8C Competezione, nastavio sa MiTo i nastavlja se dalje sa Giuliettom.

Unutrašnjost je inspirirana modelom 8C Competezione i oduševit će sadašnje vlasnike 147, koji su bili prilično razočarani sa unutrašnjošću MiTo modela. Giulietta nudi kvalitetnije materijale, koji sada djeluju mnogo skuplje, daleko atraktivniji dizajn i prostornost. Novost je i panorama krov, koji daje dodatni osjećaj velikog prostora u unutrašnjosti, ali to je samo djelić novosti modela nasljednika 147-ice koji se gotovo deset godina nalazi na tržištu i još uvijek plijeni pažnju svojim atraktivnim dizajnom. Zbog toga je i bio težak zadatak pred dizajnerima Giuelitte, jer kupci nasljednika 147 očekuju korak naprijed.

Bose sound system, također je u opciji, kao što je to bio i sa modelom 147. Od gadgeta sada je tu i TomTom, ali i Blue&Me sistem povezivanja razvijen u suradnji sa Microsoftom.

Ponudu motora čine motori novije generacije, brutalno snažni, ali zahvaljujući upotrebi moderne tehnologije i izuzetno štedljivi: 1.4-litarski turbo sa 120 ili 170 KS, benzinac naravno, koji će vjerovatno biti najpoželjniji izbor za Alfiste, ali neće se bježati niti od 1.6- litarskih i 2.0-litarskih dizel motora sa 105, odnosno 170 konjskih snaga.

Verzija Quadriofoglio Verde, sa 1.8-litarskim turbo motorom snage 235 KS i dvostrukom spojkom bit će naknadno ponuđena na tržištu. U međuvremenu, za preostala četiri motora koja su trenutno u ponudi, isporučivat će se 6-stepeni manuelni mjenjači.

Cijena će biti u rangu modela sa kojima bi se trebala „boriti“ na tržištu. Očekivalo se da bi cijena, s obzirom na perfomanse, opremu i „image“, bude u rangu BMW 1 ili Audija A3, no iz Alfe najavljuju da bi cijena trebala biti ipak u rangu Ford Focusa ili Volkswagen Golfa, s obzirom na to da se Alfa želi „boriti“ u oba segmenta. (Izvor: PunGas.com)

[nggallery id=47]


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)