Automoto

Chevrolet Cruze kao hatchback

0
Chevrolet Cruze kao hatchback, Life.ba

Chevrolet Cruze kao hatchback, Life.baPriča o Chevroletu Cruze priča je o uspjehu, a najnovije poglavlje donosi predstavljanje novog peterovratnog modela koji je posljednji dokaz Chevroletove namjere da ponudi visoku vrijednost za novac u svim glavnim automobilskim segmentima u Europi.

Pokaznu verziju Chevroletovog kompaktnog modela bit će moguće prvi put vidjeti na Pariškom sajmu automobila, 30. rujna. Bit će to jedna od četiri Chevroletove svjetske premijere na ovoj priredbi.

Alternativa limuzini

Predstavljanjem novog Cruzea u izvedbi s pet vrata kupci će dobiti veću mogućnost izbora, odnosno alternativu tradicionalnoj limuzini. Chevrolet je još jednom podigao ljestvicu, ponudivši vozilo koje donosi novu razinu kvalitete u odnosu na neke razvikanije konkurente.

Chevrolet Cruze kao hatchback, Life.baPrema mišljenju Waynea Brannona, predsjednika i izvršnog direktora Chevrolet Europe, potencijal da se zadovolje buduće potrebe korisnika vrlo je važan. „Čini se da će Cruze doista dostići zvjezdani status. Trenutno ga prodajemo u 70 zemalja širom svijeta te je nedavno prestigao Aveo na poziciji našeg globalno najbolje prodavanog putničkog automobila.“

Hatchback-izvedbe imaju ključnu ulogu na mnogim tržištima. Ukupan kompaktni segment u Europi čini oko 4,8 milijuna vozila, što je preko četvrtine ukupnog tržišta, a hatchback-varijante čine oko 65% ovog broja. Stoga očekujemo daljnje povećanje prodaje u cijelom nizu regija, čime šaljemo poruku da je Chevrolet u Europi postao ozbiljan igrač.“

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Od svojeg predstavljanja u proljeće 2009., Cruze limuzina je vrlo dobro primljena na tržištima širom svijeta. Shvaćena je kao korak naprijed za ovaj brand, a kupce je privukla svojim stilom nalik na kupe, kvalitetom izrade, NCAP ocjenom sigurnosti od pet zvjezdica te dobrom voznom dinamikom. Izvedba Cruzea sa četiri vrata ponijela je titulu „AUTOBEST automobil 2010“ od žirija koji su činili vodeći automobilski novinari Središnje i Istočne Europe.

Chevrolet Cruze kao hatchback, Life.baChevrolet Cruze je automobil posebno prilagođen ukusu europskih vozača, što je činjenica potvrđena prodajnim uspjesima na mnogim tržištima. Dosad je u 2010. godini Cruze zasjeo na sam vrh prodajnih ljestvica na nekoliko većih europskih tržišta, uključujući Dansku, Njemačku, Švicarsku, Italiju, Španjolsku, Portugal i Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje je nadmašio sva očekivanja.

Cruzeov zamah u prodaji vidljiv je i izvan Europe. Samo je u Kini od početka godine Chevrolet prodao gotovo 90.000 Cruzea, a dobri prodajni rezultati ostvareni su u Rusiji, dijelovima Južne Amerike, u Indiji te na drugim tržištima u razvoju.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Dizajn peterovratne izvedbe

Sa svojom privlačnom spuštajućom linijom krova koja podsjeća na kupe nova peterovratna izvedba Cruzea ima isti dinamičan izgled kao i limuzina te će biti prepoznatljiva na prvi pogled. Tu je također isti dojam robusnosti tijekom vožnje – model s pet vrata je konstruiran korištenjem novog integralnog karoserijskog sustava (body-frame integral system, BFI) koji je dodatno poboljšan finim ugađanjem komponenti podvozja. BFI sustav donosi višu razinu stabilnosti i čvrstoće.

Kapacitet prtljažnika peterovratnog Cruzea iznosi skoro 400 litara, a stražnja klupa bit će djeljiva u omjeru 60/40. Chevroletovo sudjelovanje na utrci World Touring Car Championship s Cruzeom također se pokazalo izvrsnim potezom. Prije posljednje četiri utrke, koliko ih je preostalo u ovoj sezoni, Chevrolet je trenutno vodeći u poretku vozača i timova, a istovremeno demonstrira izvanredne dinamičke kvalitete svojih automobila.

Novi peterovratni Chevrolet Cruze bit će u prodaji širom Europe sredinom 2011., dok će cijene biti objavljene neposredno prije toga.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.