BMW Concept X7 iPerformance

- Advertisement -

Otkrivanjem modela BMW Concept X7 iPerformance na sajmu automobila IAA Cars 2017. godine u Frankfurtu, BMW grupa ne samo da otkriva novi koncept modela za luksuzni segment, nego predstavlja i potpuno novi pogled na luksuz BMW marke. Concept X7 iPerformance utjelovljuje ovo shvaćanje luksuza u obliku upečatljive vanjštine koji se sastoji od pažljvo fokusiranih linija i kombinira ga s velikodušnom unutrašnjošću za šest osoba koja se prenosi na osnovne elemente: elementarne oblike, materijale visoke klase i najmodernijim infotainment sustavom prepunim povezanosti. Concept iPerformance oznaka označava prisutnost revolucionarne BMW eDrive tehnologije uparene s BMW TwinPower Turbo benzinskim motorom kako bi se stvorio izuzetno učinkovit i dinamičan hibridni plug-in pogonski sklop koji se ističe u svim situacijama vožnje – uključujući vožnju s nultom razinom lokalnih emisija.

Degustator produkcijske verzije.

Ovaj studijski automobil nudi pogled na budući model proizvodnje koji će debitirati 2018. godine. Predstojeći BMW X7 dio je najveće modelne ofenzive u povijesti tvrtke. U sklopu strategije NUMBER ONE> NEXT, BMW grupa nastoji značajno povećati prodaju i prihode u luksuznoj klasi. BMW X7 ima ključnu ulogu ovdje, jer Ian Robertson, član Upravnog odbora tvrtke BMW AG koji je odgovoran za BMW prodaju i marku objašnjava: “Otkad je BMW utemeljio segment Sports Activity Vehicle (vozilo za sportske djelatnosti) s prvim modelom X5 1999. godine, svako sljedeće X vozilo je pomicalo granice. BMW X7 nastavlja ovu tradiciju: novi vrhunski model obitelji X proširuje ponudu BMW-a u luksuznoj klasi i redefinira koncept luksuza za BMW marku i šire. On također utjelovljuje jedan od najvažnijih elemenata naše korporativne strategije NUMBER ONE > NEXT, kako bi se povećala naša prisutnost u luksuznoj klasi. Nadalje, model BMW Concept X7 pokazuje da je savršeno moguće kombinirati veliko vozilo za sportske aktivnosti s električnim pogonskim sklopom.”

Studija slučaja modernosti, luksuza i prisutnosti. 

Status modela BMW Concept X7 iPerformance kao BMW SAV-a luksuzne klase odmah je vidljiv. Spektakularna vanjština, impozantne dimenzije i vješto procijenjeni omjeri pružaju mu izvanredan osjećaj prisutnosti i ultra-moderne estetike spojene s urođenom dinamikom. “Koncept uvodi BMW Sports Activity Vehicle DNK u luksuzni segment. Novi BMW jezik dizajna koristi samo nekoliko izuzetno preciznih linija i suptilnih površinskih radova kako bi se podigla ljestvica u pogledu prisutnosti i prestiža”, objašnjava Adrian van Hooydonk, viši potpredsjednik BMW grupe za dizajn. “Model BMW Concept X7 iPerformance ima luksuzni i sofisticirani osjećaj, zahvaljujući nenametljivoj upotrebi oblika i nevjerojatno preciznim detaljima.”

Luksuzni karakter modela BMW Concept X7 iPerformance posebno oživi u svojoj kabini. Jedinstvena veličina vozila čini osnovu za unutarnje iskustvo koje je neusporedivo s bilo kojim prijašnjim ili sadašnjim BMW modelom. Kao rezultat međusobnog djelovanja točnih preciznih oblika i otvorenog osjećaja prostora, vozač i putnici nalaze se u vrlo modernom ambijentu s jednako ekskluzivnim osjećajem. Bogatstvo mogućnosti koje nudi personalizirana, digitalna povezanost omogućuje da se unutrašnjost vozila po želji pretvara u personalizirano mjesto ili osame ili produktivnosti.

Suvremeni osjećaj lakoće u unutrašnjosti.

Unutar prostrane kabine modela BMW Concept X7 iPerformance, jasni oblici, tople boje i odabrani materijali kombiniraju se kako bi stvorili iznimno ekskluzivan, sofisticirani ambijent. Osim toga, veliki panoramski krov pruža izvanrednu količinu prostora iznad glava putnika dok u isto vrijeme daje unutrašnjosti svjetli i prozračni osjećaj otvorenosti. Šest prostranih sjedala smješteno je u tri reda, a četiri od njih imaju ekskluzivni individualni dizajn. Osigurana na podu vozila samo tankom bazom sjedala, pojedina sjedala omogućuju onima koji sjede neposredno iza da uživaju u velikodušnom prostoru za noge. Tamna, maslinasto brončana koža – s diskretnom zlatnom pigmentacijom – koja pokriva naslone sjedala prenosi ekskluzivnost kroz sve sitnije detalje, a Smoke White koja ukrašava ostatak sjedala pruža zanimljiv kontrast. Nasloni pojedinačnih sjedala u obliku školjke također su ukrašeni kožom i služe za poboljšanje visokokvalitetnog suvremenog ambijenta.

Savršen sastav materijala i boja. 

Tamna ramena linija koja prolazi ispod prozora označava kontinuirani horizont kroz kabinu koji donosi svježu mirnoću u svijetlu unutrašnjost. Dekorativni materijali su štedljivo raspoređeni. Rekavši to, selektivno korištenje drva otvorenih pora u tamnoplavoj, matiranoj završnoj obradi postavlja pečat na prirodno iskustvo materijala. Mat i polirani aluminijski elementi također su pažljivo ugrađeni kako bi dodali dodatne detalje elegantncije. I luksuzni osjećaj prostranosti sa svih sjedala pojačan je do suptilnog efekta nitima laserske svjetlosti na krovu i dinamičnim ambijentom i konturnom rasvjetom.

Minimalistički oblici u vozačkoj kabini. 

Usred modernog dizajna unutrašnjosti svedenog na osnove je fokus na vozača poznat BMW kupcima. Oblici i površine zaslona s instrumentima, središnje konzole i vrata omogućuju im da se “omotaju” oko vozača. I podignut položaj za sjedenje pruža nenadmašnu vidljivost i izvanredan pogled na cestu. Novi jezik dizajna BMW-a, koji ima prostrane površine i jasne rubove, daje zaslonu s instrumentima “reduciran na osnove”, moderne estetike. Zaslon s instrumentima od 12,3 inča i središnji informacijski zaslon osjetljiv na dodir postavljeni su blisko jedan prema drugome. Učinak je jedan neprekinuti – i pametno sofisticiran – zaslona. Novi koncept upravljanja omogućuje interaktivnu upotrebu oba zaslona. Ispod njih, u središnjem slogu i središnjoj konzoli, grupiranje funkcija unutar čistih i ukošenih površina naglašava minimalistički pristup. Djelomično pozadinsko osvjetljeno kristalno staklo u mračnoj Silver Night sjeni pruža sofisticirana poboljšanja za upravljanje elementima kao što su ručica mjenjača, iDrive kontroler i višenamjenske tipke na upravljaču.

Personalizirani infotainment vlasnika digitalnog svijeta kroz bešavnu integraciju u automobil.

Dva pojedinačna sjedala u drugom redu nude sve prednosti prednjeg para. Prvi znak privitka između panoramskog krova i karoserije dolazi udobno na stražnji dio drugog reda sjedala u obliku Y strukture, što znači da putnici u središnjem redu imaju isti osjećaj slobode i lakoće kao i oni u prednjem kraju. Putnici drugog reda također uživaju u personaliziranoj infotainment udobnosti zahvaljujući zaslonima osjetljivim na dodir stražnjeg reda predviđenog za. Evo, BMW Concept X7 iPerformance prikazuje viziju BMW grupe za besprijekornu integraciju digitalnog svijeta kupca u automobil putem sustava BMW Connected. Na primjer, putnici ovdje imaju pristup vrlo personaliziranim, digitalnim uslugama kao što je njihov infotainment izbor/sadržaja u uredu, s kojim im putovanje može biti udobnije, zabavnije ili produktivnije. Sadržaj se čak može dijeliti s drugima u autu. Na primjer, mogu poslati pjesmu glazbenom sustavu automobila pokretom dodira, proslijediti zanimljiv članak na zaslonu na sljedećem zaslonu za osobu koja sjedi pored njih kako bi pročitao ili prenio adresu iz elektroničke pošte izravno u navigacijski sustav automobila. Interaktivna LED koreografija preko vrata i zaslon s instrumentima prati komunikacijski protok između stražnjih zaslona i zaslona ispred kabine.

Impresivna veličina i prisutnost – vanjština.

Ekspanzivna vanjština modela BMW Concept X7 iPerformance projektira ekskluzivno iskustvo dostupno u autu pouzdano prema vanjskom svijetu. Jasni, vertikalni razmjeri s značajnim razmakom tla identificiraju Concept kao model X bez potrebe za ponovnim gledanjem. Istodobno, Concept govori svoj vlastiti, nepogrešivi dizajn jezika – novi za BMW – kroz niz detalja i značajki dizajna koji ga jasno razlikuju od prethodnih modela. Gledano iz bilo kojeg kuta, međusobna povezanost između malog broja preciznih linija i umjetnički oblikovanih površina šalje karizmatsku izjavu o modernosti, prisutnosti i ekskluzivnosti.

Novo lice u BMW X obitelji.

Prednji kraj modela BMW Concept X7 iPerformance je jedan od njegovih kutova gledanja s najvše učinka, gdje sama visina vozila osigurava da da pouzdanostoji iznad ceste. U potpuno novom tumačenju klasičnih BMW elemenata, dizajn prednjeg kraja grupira različite aspekte vozila u moćnu vizualnu izjavu. Velika, vertikalna maska u srcu siluete prednjeg kraja privlači pažnju. Okvir i šipke maske su jednodijelni i čvrsti u dizajnu, kao da su izrezani iz jednog komada. Ponovno ga gledajte, a iznenadni kontrasti pojavljuju se između blistavih rubova i mat površina, koji sve udišu dodatnu živost i klasu u dojam prednjeg kraja.

Gornji dijelovi tankog, duguljastog dvostrukog prednjeg svjetla s BMW laserskim svjetlom se povezuju na veliku rešetku maske. Plavi X potpis u BMW laserskom svjetlu pruža uvjerljiv pokazatelj članstva koncepta u SAV obitelj BMW-a. Prednja svjetla i rešetka maske se kombiniraju kako bi stvorili uzbudljiv kontrast horizontalne dinamičnosti i okomite čvrstoće, donoseći tradicionalne BMW prednje dizajnerske znakove u budućnost. Velike, napete oblikovane površine okružuju poznate BMW-ove ikone dizajna, ističući kohezivnu i mišićnu estetiku prednjeg kraja automobila.

Istaknuta šipka proteže se po cijeloj širini prednje maske u donjem dijelu, prije nego što se diže okomito kako bi okružila vanjske otvore za zrak na njihovom gornjem rubu. Time se prednjem kraju dodaje dodatni stav. Kvazi-okomite zračne usnice dodatno naglašavaju stav automobila na cesti koji proizlazi iz njegove snage. Uobičajene X značajke, poput trapezoidnih branika i podnih obloga u međuvremenu su samo nagovještaj njihove nenametljiva izvedbe koja služi uzroku jasnih i ekskluzivnih površina.

Impresivne proporcije. S bočne strane, BMW Concept X7 iPerformance ima raskošnu figuru, zajedno s karakterističnimrazmakom od tla X vozila. Okomiti prednji kraj, upečatljiv i gotovo vertikalni stražnji kraj i strmi kut koji se podiže od stražnjih kotača do vrata prtljažnika daju mišićavim proporcijama moderan potpis. Visoke bočne linije donose izražajno povjerenje u siluetu automobila. I duga ramena linija produljuje automobil i ubrizgava sportsku napetost bočnim stranama. Također odvaja karoseriju automobila na lagani i prozračan staklenik (koji nudi pregled velike unutrašnjosti) i mišićne metalne oblike.

Po prvi put u X vozilu, kućišta kotača imaju kružni rez i naglašavaju ekskluzivnost i eleganciju bočnih strana. Pametne i precizne površine apsorbiraju moćna kućišta kotača u estetski pokret. Površine dobivaju volumen i snagu dok se kreću prema stražnjem kraju, što dodatno naglašava suptilnu dinamičnost vozila kad se promatra sa strane.

Pojačani detalji na bočnim stranama.

Upadljiva kromirana traka u pragovima vrata pruža ekskluzivnu protutežu dugoj, raširenoj ramenoj liniji i sofisticiranim površinama automobila. Kao i kod elementa letvica na prednjem kraju, kromirana letvica na bočnim stranicama automobila okružuje velike

filtere zraka (Air Breathers) s vertikalnim detaljima, prije nego što se nastavlja ravno prema stražnjem kraju. Ova okruženja za prednje, bočne i stražnje zračne otvore stvaraju geometrijski precizan dojam i pružaju automobilu osjećaj robustne čvrstoće.

Ekskluzivna boja karoserije u boji Manhattan metalik uranja površine i oblike automobila u tamnu brončano-maslinastu koja naglašava pouzdan dizajn bočnih strana sa sofisticiranim žarom. Sa svojim podebljanim dizajnom više krakova, 23-inčni lakometalni kotači kombiniraju mišićnost po kojoj su BMW X modeli poznati uz ekskluzivnost luksuzne BMW limuzine, dok aerodinamički optimizirani umetci između krakova smanjuju otpor zraka. Osim toga, vidljive zračne usnice na prednjoj i stražnjoj strani osiguravaju bolji protok zraka oko tih područja automobila i šalju snažnu vizualnu poruku učinkovitosti koncepta hibridnog plug-in pogona. Prikaz ptičje perspektive modela BMW Concept X7 iPerformance otkriva određeni detalj. Kao i bočni prozor, panoramski krov uokviren je privlačnom kromiranom letvicom, koja se proteže od jednog A-stupa do stražnjeg kraja – i natrag na drugu stranu. Između nje, prozirna, Y-oblikovana nosiva struktura krova daje moderan procvat.

Snaga, prisutnost i ekskluzivnost na stražnjem kraju.

Stražnji kraj modela BMW Concept X7 iPerformance šalje iznimnu izjavu o moćnom autoritetu i ekskluzivnoj eleganciji. Impresivna veličina karoserije vozila – ključ njegove goleme prostranosti unutrašnjosti – osobito je čista kad se promatra sa stražnje strane. Vertikalne zračne usnice jasno označavaju stražnji kraja vozila jasno s bočnih strana. Unutar uspravne stražnje siluete, tanka stražnja svjetlost razdvaja volumen karoserije i elegantna kromirana letvica povezuje dva svjetlosna elementa. Hrabro dizajnirana svjetla stvaraju trodimenzionalni oblik L i donose tehnički, visoko kvalitetni okus stražnjem kraju. Kao na prednjem kraju automobila, površine okružuju svjetla poput dragulja. Između kućišta kotača, stražnja maska s praktičnim otvaranjem vrata prtljažnika pruža snažnu platformu za stražnju konstrukciju. Odsutnost ispušnih kućica u stražnjoj maski je pokazatelj koncepta ugrađenog hibridnog plug-in pogona vozila. A suptilno obojeno podvozje u boju karoserije osigurava da stražnji kraj završi svoje kretanje prema cesti na moderan način.

Izvanredna prisutnost marke za BMW luksuzne automobile.

Kao dio svoje predstojeće modelne ofenzive, BMW je razvio novu prisutnost za svoje luksuzne automobile gdje se profil i pozicioniranje najključnijih članova svog asortimana rafinira u različite kategorije proizvoda. Novi BMW serije 8, novi BMW X7, BMW i8 i novi BMW i8 Roadster pridružit će se BMW-u serije 7 u značajno proširenoj liniji luksuznog segmenta marke. Identitet i stav koji dijele BMW elitni modeli odražavaju se u novo dizajniranom logotipu koji kombinira crno-bijelu inačicu proizvođača koji je prvi put korišten prije 100 godina s nazivom tvrtke “Bayerische Motoren Werke”, napisan u cijelosti.

Sa svojom klasičnom, nedovoljno izraženom estetikom i originalnim nazivom tvrtke, logotip naglašava BMW-ovu neusporedivu povijest. Hrabrost da istražujemo samostalna rješenja i koncepte te sposobnost da prihvatimo izazove i izažemo jači iz njih, su duboko ukorijenjeni elementi BMW-ovog nasljeđa. Ovakav pristup – obuhvaća sve od prvog rekordnog visinskog zračnog motora do pokretanja BMW-a – pokazalo se kao recept za uspjeh, kao i pokazivanje strasti, povjerenja i dara tvrtke za dovođenje budućnosti u današnje vrijeme. Nova prisutnost modela luksuznih modela marke predstavit će se po prvi puta na sajmu automobila IAA Cars 2017. godine u Frankfurtu 14. i 24. rujna 2017. godine.

Autor: Proizvođač

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...