Marčelo, Remi i Radule odlučuju ko će snimati besplatno u Studiju M!

- Advertisement -

Nastavlja se borba inovativnih i originalnih neafirmisanih muzičara za glavnu nagradu Converse Rubber Tracks takmičenja – besplatno snimanje u kultnom novosadskom Studiju M! O daljem toku takmičenja odlučuje žiri koji čine Mirela Priselac Remi (Elemental), Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo.

Preko 100 bendova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, pa i Crne Gore prijavilo se na Converse Rubber Tracks takmičenje u proteklom periodu.

Online glasanjem fanova u top 15 na sajtu rubbertracks.converse.rs  ušli su bendovi Raskid 13 (Pančevo), Cloud Town (Skoplje), Anita Iličić Band (Kikinda), Violeta (Beograd), Harpun (Novi Sad), Rok u ponoć (Bajina Bašta), Sajzerbiterlemon (Beograd), Spunk (Sremska Mitrovica), June (Skoplje), Vizija (Skoplje), Këpurdhat (Tetovo), Morebit (Maglaj), Robini Hudovi (Banja Luka), Otg feat Plastik Zappa (Kiseljak) i Das Rage (Vukovar).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

IMG_6449

Remi, Marčelo i Radule imaju pred sobom pravi izazov u narednim danima. Od petnaest žanrovski različitih bendova moraju da izaberu sedam do 15. aprila i omoguće im da stanu na finalni stepenik takmičenja.

Radule iz čuvenog novosadskog pank-rok sastava Atheist Rap poručuje: “Učešće u Converse Rubber Tracks žiriju je za mene novo iskustvo, jer nikada ranije nisam učestvovao u izboru bendova koji su konkurisali svojim snimcima. S obzirom da sam sa mojim bendom na turneji po Nemačkoj, preslušavam svakodnevno online materijale. Ima interesantnih i inventivnih bendova. Nadam se da oštrinu mojih čula pri izboru neće otupeti sve ono što turneja sa sobom nosi. One koji su svoje snimke predali tek čekaju iskustva turneja, na samom su početku, zavidim im na tome…”

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

U periodu od 4. do 10. maja sedam najboljih bendova moći će nesmetano da radi na svojoj muzici u Studiju M. U Srbiju specijalno zbog njih po prvi put dolaze producenti iz “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina. Zajedno sa kolegama iz Novog Sada, pratiće rad mladih nada regionalne scene i preneti im deo svog znanja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...