Novi Pazar svim srcem uz Maroko, žele im titulu prvaka u Kataru

- Advertisement -

FOTO IZVOR: ANADOLIJA/ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

Ljubitelji fudbala u Novom Pazaru istakli su zastavu Maroka na gradskoj tvrđavi i jasno pokazali za koga će navijati do kraja Mundijala u Kataru.

Novopazarci su s velikom pažnjom pratili dosadašnji tok Mundijala, a u ugostiteljskim obektima se tokom mečeva uvijek tražilo mjesto više. Tako su stanovnici grada na obalama rijeka Raške i Jošanice prvo navijali za Srbiju pa redom za komšije, reprezentaciju Hrvatske, Saudijsku Arabiju, Japan, Njemačku, Portugal… Malo ko je na samom početku Mundijala poklanjao pažnju timu Maroka i vjerovao u njihov podvig, prenijela je agencija “Anadolija”.

PROČITAJTE JOŠ:  Dan grada Sarajeva: Slavimo ljepotu, našu raznolikost i mir

Već remijem s vicešampionom svijeta, fudbaleri Maroka počeli su da privlače pažnju sportske javnosti u Novom Pazaru. Pobjede nad Belgijom i Kanadom i plasman među šesnaest najboljih ekipa, slavlje fudbalera s njihovim porodicama i zastavama Palestine bili su dovoljni da Maroko stekne hiljade navijača u gradu na jugozapadu Srbije. Pobjede nad Španijom i Portugalom i istorijski uspjeh doveli su do toga da u Novom Pazaru ljubitelji fudbala navijaju da Maroko postane novi osvajač Svjetskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ:  Još se traga za tijelom malene Danke Ilić

Tako je danas nepoznata grupa ljubitelja i navijača reprezentacije Maroka u Novom Pazaru na Novopazarskoj tvrđavi poznatoj kao “Bedem” okačila zastavu Maroka, dugačku više od sedam i široku više od pet metara, kako bi poslali poruku podrške pred sutrašnji polufinalni meč koji Maroko igra protiv aktuelnog prvaka svijeta, reprezentacije Francuske.

Novopazarci s kojima smo razgovarali jednoglasni su u tome koga podržavaju i za koju reprezentaciju navijaju u polufinalnim mečevima Svjetskog prvenstva u Kataru.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...