Ervin Omić je prvi asistent mladog tima Juventusa: Šta čekaju u NSBiH?

- Advertisement -

Kao što smo pisali u februaru ove godine, u mladom timu Juventusa već drugu sezonu igra Ervin Omić (18) koji je stigao u Torino iz poznate akademije Red Bull Salzburga. Iz omladinskog pogona napredovao je prvo u U-17, a zatim i u U-19 tim Stare dame. Ervin je rođen u Austriji, ali porijeklo njegovih roditelja je iz BiH.

Piše:Edin Isanović

Dirigent igre Stare dame

U posljednjim utakmicama Omić je ponovo pokazao svoj raskošni talenat i prvi je asistent najtrofejnijeg italijanskog kluba. On drži sredinu terena Stare dame, što je srce svakog tima. Dakako, Ervin je igrač u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje. Probijao se ljubavlju prema nogometu, talentom i upornošću. Zadivio je nogometne šmekere u Italiji.

PROČITAJTE JOŠ:  Još jedan zemljotres: Tlo se zatreslo u Karlovcu

Trenutno Omić ima ustrijsko državljanstvo, ali nije isključena mogućnost da zaigra za BiH. Ipak, kako saznajemo, još niko iz NSBiH nije stupio u kontakt sa ovim igračem i njegovim roditeljima. Nema naša zamlja previše kvalitetnih igrača, a sigurno je da dirigent igre mladog tima Juventusa zaslužuje više pažnje. Previše je BiH izgubila nadarenih igrača koji su mogli nositi dres državnog tima. Dovoljno je reći – Zlatan Ibrahimović.

Veliki prijatelj sa Hidajetom Hankićem

Nadamo se kako će osobe zaposlene u NSBiH ,koje se zadužene za pregovore sa potencijalnim reprezentativcima BiH, u budućnosti preduzeti neke korake i obaviti razgovor sa Omićem i čuti njegove planove za budućnost.

PROČITAJTE JOŠ:  Njemački Welt o situaciji u BiH: Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat

Također, njegov brat Denis bio je član Rome, ali je zbog teške povrede napustio nogomet. U to vrijeme u svlačionici ”Vučice” zajedno su bili Džeko i Pjanić koji su se družili sa Denisom. Također, dok je Pjanić igrao za Juventus bio je velika podrška za mlađeg Omića – Ervina. Inače, Omić je veliki prijatelj sa Hidajetom Hankićem, golmanom rumunskog Botosania koji je , također, državljanin Austrije, ali je izrazio želju da brani za BiH. Nije isključeno da u tandemu zaigraju za Zmajeve.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Detalji tragične nesreće kod Kotor Varoša: Poginula trudnica

U saobraćajnoj nesreći kod Kotor Varoša danas je poginula...

Stravična nesreća: U sudaru poginuo maloljetnik

U mjestu Živinice kod Dervente, na magistralnom putu Doboj...

Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu

Teška nesreća desila se danas u mjestu Puking, u...

Radnik iz BiH teško povrijeđen nakon što je drvo palo na njega

Radnik iz Bosne i Hercegovine (33) teško je povrijeđen...

Prije dvije godine napustio nas je legendarni Ivica Osim

Prvog maja prije dvije godine bosanskohercegovački fudbal, ali i...