LifeLife news

Pjevaču iz Srbije zabranjen nastup u Splitu: Muzika koju propagira nije primjerena

0
Pjevaču iz Srbije zabranjen nastup u Splitu: Muzika koju propagira nije primjerena, Life.ba

Pjevaču Željku Samardžiću, koji je rodom iz Mostara, nije dozvoljeno da 18. augusta nastupi pred splitskom publikom u Sustipanu.

“Poštovani, vaš zahtjev je odbijen”, stigao je, bez obrazloženja, organizatorima koncerta iz agencije “Ona moja” odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita pa tako i Sustipanom.

“Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, rekao je Marko Pejnović, direktor Park-šume Marjan, za Slobodnu Dalmaciju.

Iz agencije “Ona moja” naveli su da su iznenađeni ovom odlukom, s obzirom na to da Samadržić puni dvorane širom regije.

PROČITAJTE JOŠ:  Razbojnik prijeteći pištoljem opljačkao kladionicu u Prijedoru

“Zanima nas ko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a šta nije. Direktor Park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema.

S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike i da mu je majka Hrvatica ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će neko određivati šta se smije, a šta ne smije slušati”, rekao je Domagoj Petričević, direktor agencije “Ona moja”.

Pjevaču iz Srbije zabranjen nastup u Splitu: Muzika koju propagira nije primjerena, Life.ba

Dodao je da ne planira tražiti novu lokaciju za održavanje Samardžićevog koncerta.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Zmajevi ga čekaju, on pogađa za Njemačku

“Spaladium Arena je zatvorena, na Gripama su sportski objekti i prioritet su sportaši, ali i sajmovi, koji su tamo prebačeni iz Spaladiuma. Nema ni slobodnih termina. Jednostavno, u Splitu nema adekvatne adrese za događaj ovog tipa, nema alternativne lokacije za koncert od dvije do tri hiljade ljudi”, kazao je.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)