LifeLife news

Beba rođena u ruševinama u Siriji usvojena, dobila je i novo ime

0
Beba rođena u ruševinama u Siriji usvojena, dobila je i novo ime, Life.ba
FOTO: Bekir Kasim/ Anadolija

Beba koja je rođena pod ruševinama nakon zemljotresa u Siriji, malena Aya, izašla je iz bolnice i stigla u novi dom.

Nju je usvojila porodica tetke. Doktori su joj dan nakon što je spasena dali ime Aya, što na arapskom ima više značenja, između ostalih “čudo” i “dar”.

Po dolasku u novi dom, dobila je novo ime – Afra, u znak sjećanja na njenu pokojnu majku koja je preminula u zemljotresu zajedno sa suprugom i četvero djece.

Malena Aya, beba koja je rođena pod ruševinama nakon zemljotresa u Siriji izašla je iz bolnice i stigla u svoj novi dom, pošto ju je usvojila porodica tetke.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Automobil misteriozno izgorio u Banjoj Luci

Priču o djevojčici prenijeli su svjetski mediji. Mnogi su je željeli usvojiti, ali su rođaci, uprkos teškim uslovima, odlučili da je najbolje da bude sa porodicom.

Afrin tetak Halil al-Savadi živi sa rođacima u Jinderisu, na sjeveru Sirije, jer je u zemljotresima i njegova kuća srušena. On i njegova žena imaju četiri kćerke i dva sina.

“Neću je razdvajati od svoje djece”

– Ona je sada moje dijete. Neću je razdvajati od svoje djece. Biće mi draža od njih jer će biti uspomena na njenog oca, majku i braću – rekao je Al-Savadi.

PROČITAJTE JOŠ:  Hrabri policajac iz ledene vode spasio ženu koja je skočila sa mosta

On je rekao da se nekoliko dana pošto se Afra rodila, njegova žena porodila i rodila kćerku.

Dok je bila u bolnici Afru je dojila žena direktora bolnice u Afrinu. Porodica i nadležni organi strahovali su da bi djevojčica mogla biti oteta iz bolnice naročito poslije upada naoružanih napadača.

Iz bolnice je saopšteno u ponedeljak da je Afra predata tetki i tetku pošto je DNK test utvrdio da su u biološkom srodstvu.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)