Life news

(VIDEO) Isplivao video Denisa Bećirovića kako “priča” engleski jezik

0

Tokom sinoćnje debate na FTV-u kandidata za člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, voditelj je zatražio od kandidata da nešto kažu na engleskom jeziku.

Voditelj je kazao da je u njihovim biografijama pročitao da tečno govore engleski jezik. Zatražio je da u jednoj rečenici na engleskom kažu šta bi poručili prvom državniku kojeg sretnu na nekom sastanku.

Denis Bećirović nije odgovorio na pitanje voditelja već je kazao da se on osim politikom bavi i naukom. “S te strane želim vrlo jasno reći da i čitam i pišem. Kao predsjednik državnog parlamenta govorio sam na engleskom jeziku i u Amanu i u Rimu i u Tokiju i na drugim destinacijama i da tu nema neki problem”, rekao je Bećirović.

Na to mu je voditelj ponovio pitanje, a Bećirović se naljutio i vidno nervozan rekao “nije vam ovo Kviskoteka”. “Gospodine Izetbegoviću, je li vi ovo smatrate Kviskotekom”, pitao je voditelj na što mu je Izetbegović odgovorio na engleskom da ne misli da je u pitaju Kviskoteka. Izetbegović je nastavio na engleskom i odgovorio na prvobitno pitanje šta bi poručio stranom državniku piše Source.

Pogledajte kako Bećirović “priča” engleski jezik sa turistima u Sarajevu: “E ovako, polako..”


Kao što smo pomenuli, Bećirović je naveo u biografiji da priča tečno engleski jezik, a i u odgovoru voditelju je rekao da se obraćao na engleskom jeziku širom svijeta, te smo zbog toga odlučili da potražimo u Google pretraživaču neko obraćanje ili govor kandidata opozicije na engleskom jeziku, no takvo nešto nismo uspjeli pronaći.

PROČITAJTE JOŠ:  Posljednje pripreme pred sezonu: Evo kada počinje skijanje na Bjelašnici i koje su nove pogodnosti

Ali zato jesu pojedini korisnici društvenih mreža. Naime, jedan Twitter korisnik je podijelio videozapis nastao na jednom od štandova SDP-a u Sarajevu, snimljen najvjerovatnije uoči prošlih Općih izbora u BiH gdje Bećirović razgovara sa turistima. Tačnije, Bećirović priča a Saša Magazinović prevodi.

Ipak, Bećiroviću treba odati priznanje jer je nabrojao sastav fudbalske reprezentacije Brazila iz 1986. godine.

Veliki broj reakcija na društvenim mrežama je izazvao dio gdje je voditelj tražio od dvojice kandidata da pričaju engleski jezik a mi smo izabrali neke od najzanimljivijih.

PROČITAJTE JOŠ:  Ronaldov transfer pred realizacijom: Imat će najveću platu u historiji fudbala

Politički analitičar Srđan Puhalo je u svom stilu na Twitteru napisao: “Braćo Bošnjaci, jel vi birate prevodioca ili člana Predsjedništva?”

Glumac Nermin Tulić je imao zanimljivu poruku. Naime, on je napisao da bi se trebala provjeriti pismenost kandidata za Predsjedništvo BiH tako što bi svi kandidati napisali po jednu složenu rečenicu na maternjem jeziku.

Kolumnista Dragan Bursać je napisao: “Dobro veče! U studiju su tri kandidata za člana Predsjedništva. Dvojica ne govore engleski. Pogodite koji kandidat otpada iz utrke u startu. Hvala!”

Politički analtičar Reuf Bajrović je u šaljivom tonu napisao da je Bećirović mogao makar reći “Hu iz ju”.

(VIDEO) Isplivao video Denisa Bećirovića kako “priča” engleski jezik, Life.ba

(VIDEO) Isplivao video Denisa Bećirovića kako “priča” engleski jezik, Life.ba

(VIDEO) Isplivao video Denisa Bećirovića kako “priča” engleski jezik, Life.ba


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)